Ana Sayfa Genel, Gündem 19 Mayıs 2023

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Urla’da Coşkuyla Kutlandı

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesinin 104. yılı İzmir’in Urla ilçesinde coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Urla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, birim amirleri, siyasi partilerin ve STK temsilcilerinin yanı sıra öğretmen, öğrenci ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tören, Gençlik ve Spor Bakanlığı Urla İlçe Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile son buldu.
Kutlamalar kapsamında Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanlığı Urla İlçe Müdürü Hüseyin Solmaz yaşanılan deprem felaketi sebebiyle bu sene bayramı buruk bir sevinçle kutladıklarını ifade etti. Solmaz konuşmasının devamında “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.” diyor Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Sevgili gençler, Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, kurtuluş çaresinin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İrade”nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki her 19 Mayıs’ta, Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız rengini, siz asil Türk evladının damarlarında akan asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Sözde değil, bu özde duygularla, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin ve konukların bayramını tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Program, günün anlam ve önemini beliren şiirlerin okunmasıyla devam ederken 19 Mayıs temasıyla okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.
Sporculardan görsel şölen
İlçemizde faaliyet gösteren Urla Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo ve Kick Boks sporcuları, Urla Yarımada Spor Kulübü ve EFOR Spor Kulübü küçük kız jimnastik sporcuları da gerçekleştirdikleri gösterilerle katılımcılara görsel şölen yaşattılar.
İlçedeki okulların öğrenci ve öğretmenlerinin müzik dinletisi gerçekleştirdiği program, Vals ve halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster