Ana Sayfa Genel, Gündem, Siyaset 26 Haziran 2023

CHP Urla İlçe Başkan Adayı Alp Bölükbaşı ve ekibi çalışmalarını hızlandırdı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından açıklanan Kongre Takvimi ile birlikte 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlayacak olan Delege Seçimleri öncesinde tüm ilçelerde seçim çalışmaları hızlandı.
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkan Adaylığını açıklayan Alp Bölükbaşı ve ekibi de kısa süre içerisinde partililerle bir araya gelerek çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Partinin gençlik kolları başta olmak üzere her kademesinde aktif rol alan ve 2019 Yerel Seçimlerinde Urla Belediyesi CHP Meclis Üyesi olan Alp Bölükbaşı’nın karşısında ise 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala seçilmiş ilçe başkanı Hakan Özbadur’un görevden alınmasıyla liyakattan uzak bir şekilde ilçe başkanlığına atanan Pelin Karasakal yer alıyor.‘Ayrıştırıcı değil, birleştirici bir siyaset üretmek’ adına liyakat ve demokrasi vurgusuyla yönetime talip olduklarını açıklayan Bölükbaşı ve ekibinin birçok mahallede güçlü olduğunun yanısıra gerçekleşecek delege seçimlerinin ardından Pelin Karasakal’ın yerine alternatif bir aday düşünüldüğü de ilçenin siyasi kulislerinde dolaşıyor…
Alp Bölükbaşı ve ekibinin yayınladıkları adaylık bildirisinin tamamı aşağıdaki gibidir;
“Kıymetli partililerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur…
‘URLA DEMOKRASİYİ HAK EDİYOR’
Bilindiği üzere Urla Belediyesi’ne kayyım atanmasıyla demokrasiye vurulan darbe, atanan kayyımın meclisi çalıştırmayarak, yönetimi halktan uzaklaştırıp, şeffaf ve halkçı belediyecilik anlayışından uzaklaşarak takındığı keyfi tutumla katmerlenmiştir.
Benzer şekilde, görevden alınan Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanı’nın yerine yönetim kurulu içinden bir başkan seçilerek  devam edilebilecekken bu yöntem yerine liyakattan uzak, tepeden yapılan atama demokrasiye vurulan bir başka darbe olmuştur.
Oysa Urla halkı gerek yerel yönetimlerde gerekse siyasi yapılanmalarda demokrasiyle yönetilmeyi hak edecek kadar olgun ve demokrasi geçmişi olan bir ilçedir.
Urla’da yaşayan her vatandaşın atanmış değil seçimle gelen, haklarının takipçisi olmak ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanlığı yönetimine talibiz…
Partiye gönül vermiş, sahada çalışan, emek harcayan parti emekçilerinin bir kenara bırakılmaması ve ter dökenin hakkını aldığı bir sistem için yönetime talibiz.
Parti içi kısır çekişmeler yerine halka hizmet üretmek, partiyi halka mal etmek, sorun çözmek için yönetime talibiz.
Enerjimizi kendi içimizde tüketmek yerine, demokrasi inancının yerleşmesi, Urla’nın yararına projeler üretmek ve hayata geçirmek için yönetime talibiz.
Hedefimiz Urla’da yaşayan partili-partisiz tüm vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmaktır. Ayrıştırıcı değil, birleştirici bir siyaset üretmek için sizi de bu ekibin bir parçası olmaya davet ediyoruz… “

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster