Ana Sayfa Gündem 28 Temmuz 2022

Urla’da mülteciler aç kalınca 112’yi aradı…

Bahri Karataş (KHA)

Yasadışı yollarla yeni bir hayat için yola çıkan mülteciler yine hüsrana uğradı. Urla İlçesinde 250 mültecinin Avrupa hayali yine hüsranla bitti. Aç kalan mülteciler 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp kurtarılmaları için yardım istedi.

Yunanistan’a yasadışı yollarla geçmek isteyen çeşitli ülke vatandaşı 250 mülteci üç gün önce, insan simsarları tarafından karadan deniz yoluyla Zeytineli Nergiz Koyu’na bırakıldı. Avrupaya gitmek için koyda kendilerini almaya kimsey gelmeyen mültecilerin, su ve yiyeceği tükendi. Koyda aç susuz mahsur kalan mülteciler, 112 Acil Çağrı Merkezi ihbar hattını telefonla arayıp, yetkililerden kurtarmaları için yardım istedi.

Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlden gelen komando timi, drone ile mültecilerin bulunduğu bölgeyi tespit etti. Karadan ulaşılması güç olan koya Jandarma ekipleri, balıkçı tekneleriyle ulaştı. Bitkin halde bulduğu mültecileri teknelerle karaya taşıdı. Jandarma karakoluna götürülen mültecilerin karnı doyruldu. Jandarma, mültecilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından, İl Göç İdaresine teslim edileceklerini belirtti.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster