Ana Sayfa Gündem 27 Temmuz 2022

İzmir’de düzensiz göçmen operasyonları devam ediyor! Bir haftada 278 düzensiz göçmen…

Bahri Karataş (KHA)
İzmir İL Jandarma Komutanlığınca Göçmen Kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, aralarında Urla’nın da bulunduğu 9 ilçede düzenlediği 12 operasyonda, yasadışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen 278 düzensiz göçmen ile 4 organizatörü yakaladı.
İzmir Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 19 – 25 Temmuz 2022 tarihleri içerisinde yapılan operasyonlar da, Çiğli, Menemen, Kınık, Dikili, Karaburun, Seferihisar, Çeşme, Aliağa ve Urla olmak üzere toplam 12 Göçmen Kaçakçılığı olayı meydana gelmiş, olaylarda 278 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Meydana gelen olaylarda organizatör olduğu tespit edilen 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Olaylarda kullanılan 1 minibüs, 1 otomobil, 2 kamyonet ve 1 şişme bota el konuldu. Gözaltına alınan 4 şüpheli sevk edildikleri adliyede nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Yakalanan 278 düzensiz göçmen adli ve idari işlemlerin ardından Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster