Ana Sayfa Genel, Gündem 27 Nisan 2023

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin yaralarının sarılması için Urla’da sahneye çıkıyor

Antakya Medeniyetler Korosu, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi’nin yaralarını sarmak için 28 Nisan 2023 Cuma günü Urla’da sahne alacak. Yapılacak konser, UrlaDam’ın Kültür sanat kampüsünde beş yüz kişilik açık hava sahnesinde icra edilecek, yer numarası bulunmayan alanda koronun Urla halkı ile buluşması sağlanacak.
Urla Kent Konseyi’nin koordinesinde Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Urla Ziraat Odası, Urla Kadın Kooperatifi, UrlaDam ve Urla Tarihi Malgaca ve Arasta Derneği’nin paydaşlığında hazırlıkları yapılan Antakya Medeniyetler Korosu konseri, şef Yılmaz Özfırat’ın yönetiminde 28 Nisan’da Urladam’da yapılacak. Konserin biletleri Biletino’ da satışa sunuluyor.
Şef Yılmaz Özfırat depremi takip eden ilk günlerde yardım faaliyetlerinin yoğun olarak yürütüldüğü Urla Kent Konseyini ziyaret etmiş, gönüllülerle kucaklaşmış ve bölgedeki durumu anlattığı bir konuşma yaparak; yardım malzemesi gönderen Urlalılara teşekkür etmişti. Koro ve şefi Yılmaz Özfırat’ın İzmir bölgesindeki faaliyetleri için Urla Kent Konseyi Üyesi Anıl Sencer gönüllü olmuştu. Koro ile bağlantıyı kaybetmeyen kent konseyi gönüllüleri o dönemde konser için teklifte bulunmuşlardı.
Medeniyetler arasında köprü oluşturmak ve Hatay’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2007’de farklı din ve mezheplere mensup sanatçılarla kurulan koro, depremde yıkılan şehirlerde yaraların sarılması için dayanışma konserleri düzenliyordu. Bu kez koro, konserlerinde depremlerde kaybettiği yedi üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz’ın anısına şarkılar seslendirecek.
Koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmiş ve 2019-2020’de Kültür Bakanlığı Özel Ödülü almıştı.
Urla olarak gururla gideceğimiz, gidemesek dahi destek olabileceğimiz konser için Enginar Festivalinin ilk günü Urla dam’a halkımızı davet ediyoruz.
Konsere gidemeyecek olanlar Biletino satış platformundaki “katılımsız bilet” seçeneğiyle dayanışmaya katkıda bulunabilecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster