Ana Sayfa Gündem, Siyaset 24 Mart 2023

CHP Urla İlçe Başkanı Özbadur ve yönetimi görevden alındı! 5 isim gündemde…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetimi, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu başkanlığında 23 Mart 2023 Perşembe günü toplandı.
Gerçekleşen toplantıda flaş bir karar alınarak, 2017’den bu yana Urla İlçe Başkanı olarak görev yapan, örgütün başında 2018 Genel Seçimlerini ve 2019 Yerel Seçimlerini geçiren Hakan Özbadur, ilçe yönetimi ile birlikte görevden alındı.
İlçe başkanlığına herhangi bir bilgilendirme yapılmadan basına yansıyan kararın ardından tüm gözler yeni atanacak ilçe başkanına çevrildi.
5 İsim Gündemde
Parti kulislerinde Urla İlçe Başkanlığı görevi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Köklü, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cem Şahverdi, CHP Parti Okulu Bölge Koordinatörü Bülent Onat, önceki dönem CHP Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz ve CHP Urla İlçe eski Yöneticisi Mustafa Karasakal’ın adı geçiyor. Atamanın yakın zamanda yapılması bekleniyor.
Atanmışlar, Seçilmişleri Görevden Alıyor Tartışması
Deniz Yücel’in milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılmasının ardından İl Başkanlığı görevine atanan Şenol Aslanoğlu ve yönetim kurulunun aldığı karar ilçede ses getirdi.
Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala, seçilmiş ilçe başkanı ve ilçe yönetiminin atama yoluyla göreve gelen il yönetimi tarafından görevden alınması parti içi demokrasi başta olmak üzere bir çok konunun tartışılmasına yol açtı. Alınan kararın ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde kayyum yönetimiyle alakalı ‘seçimle gelen seçimle gider’ açıklaması da bu görevden alınma hadisesiyle birlikte tekrardan gündeme geldi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster