Ana Sayfa Gündem, Yerel Yönetimler 29 Aralık 2021

Dayanç, yerel basınla bir araya geldi! 2021’i ve gelecek yılı anlattı…

Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, belediyenin 1 yıllık icraatlarını ve yapılacak olan projelerini basına anlattı. 
2021 Yılı Bütçe Fazlası Verdi!
Dayanç, 2021 yılı bütçesinin 124 milyon lira olduğunu, bunun 94 milyon 309 bin lirasının  yüzde 76’sının gider olarak harcandığını, yüzde 115′ inin 142 milyon 800 bin lira gelir  olduğunu, 2021 bütçesinin 18 milyon 800 bin lira fazla verdiğini  açıkladı.
Urla Kaymakamı  ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, ilçede görev yapan yerel basın temsilcileri Mehmet Emeç, Bahri Karataş, Mustafa Özbesler, Göksel Kayseri, Cenk Özen ve Raşit İnan ile bir araya geldi. Dayanç, 2021 yılında yapılan işleri ve 2022 yılında yapılacak projeleri açıkladı.
Dayanç, Urla’nın seliutünü değiştirecek olan Urla Merkez Meydan ve kapalı otopark projesi’nin Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na gönderildiğini belirterek bu projeden vazgeçilmediğini, sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Dayanç, ilçenin sorunlarını çözmek için kolları sıvadıklarını, bundan sonra icrat dönemine başladıklarını,ilçeye yeni tesisler kazandırmak için hazırlanan projeleri tek tek anlattı.
Murtaza Dayanç, 2021 yılı bütçesinin 124.000.000  milyon TL, yüzde 76′ nın 94.309.926,24 TL gider, yüzde 115’in ise 142 milyon 800.694,58 TL’ nin gelir olduğunu, 2021 bütçesinin 18 milyon 800.694,58 TL fazla verdiğini açıkladı. Mali disiplin uygulamaları sonucu, temsil ağırlama, hediye alma ve çiçek göndermelerini kaldırmaları sonucu bütçenin böyle fazla verdiğini söyledi.
Belediyenin 2022 yılı bütçesinin 260 Milyon TL olduğunu belirten Dayanç, personel için öngörülen giderin 49 milyon 440 bin TL, fiziki yatırımlar için de 124 milyon 867 bin TL öngörüldüğünü belirtti.
2021 yılında verilen ruhsatlar arttı!
2019 yılında  1300 adet, 2020 yılında 1384 adet, 2021 yılında ise 24.12. 2021 tarihi itibarıyla 1919 adet olduğunu ve bunun yıl sonuna kadar 2 bini bulabileceğini belirten Dayanç, bir önceki yıla göre yaklaşık %40 artış sağlandığına dikkat çekti. İlçenin yatay mimarisine ve doğal yapısına dikkat ettiklerini belirten Dayanç, 2022 yılında verilen ruhsat sayının 4 bini bulabileceğini de açıkladı…
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yoğun çalışıyor
Kapanma dönemlerinin ardından pandemi koşullarının rahatladığı 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren faaliyete geçirdikleri Kadın Aile Müdürlüğü’nün 9 Semt Merkezi’nde kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik kursların devam etmekte olduğunu ve şuana kadar 11 kursun açıldığını açıklayan Dayanç, bu kurslardan 230 kursiyerin faydalandığını söyledi.
Vekil Dayanç, Urla Belediyesi’nin Spor okullarından 350 kursiyerin faydalandığını ve 150 lisanslı sporcu yetiştirildiğini de belirtti.
“İhtiyaç Sahiplerinin Yanında Olduk”
İhtiyaç sahibi 1.078 aileye gıda kolileri ulaştırıldığını belirten Dayanç “İhtiyaç sahibi ailelerimizin 305 öğrencisine eğitim seti hediye edilmiştir. Nikah, Taziye ve Yeni doğan bebek şeklinde 40 aileye ve  6 asker ailesine yardımda bulunulmuştur. Pandemi nedeniyle VEFA sosyal destek hattından bize ulaşan 450 vatandaşımıza gerekli yardımlar yapılmıştır” dedi.
“Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 9 Proje uygulandı”
Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2021 yılı içerisinde toplam 9 proje uygulandığını belirten Dayanç, “Bu projelerin nakdi tutarı 9  milyon  318 bin 339,00 TL’dir. Yapılan projelerle ise sırasıyla şunlardır;
İskele Sokak Sağlıklaştırma 1. Etap,Özbek Köy Meydanı Düzenleme ve Hamam Resterasyonu,Urla Kent Merkezi Mahallelerde Kilitli Parke Taşı Bordür Döşeme,Eski Tekel Binası Resterasyon,M. Fevzi Çakmak Mahallesi Park ve Spor tesisi,2021 yılı içerisinde toplam 75 bin m2 kilitli parke taşı döşemesi yapılırken 2000 ton üzerinde asfalt malzeme ile de yol onarımı gerçekleştirildi” dedi.
2022 Yılı için 15 Proje
2022 yılı için toplam 15 projenin uygulaması planlanmış ve bir kısmı ihale edilmiş bir kısmı ihale aşamasındadır diyerek 2022 hedeflerini açıklayan Dayanç “Tahmini toplam harcama miktarı 125 milyon TL olması öngörülmektedir. Bu projeler;
Zeytinalanı – Çamlıçay Sahil Yolu Düzenlemesi,
Zeytinalanı – Atatürk Mahallesi arası bisiklet yolu, Urla Merkez Meydan ve kapalı otopark projesi,
Atatürk Mahallesi Tematik Çocuk Köyü Projesi,Urla Merkez Kentsel Sit Alanı, Yol Düzenlemesi – Doğal Taş Kaplama,İskele Sokak Sağlıklaştırma ve Sahil Yolu düzenlemesi 2. Etap, Kalabak Mahallesi Şehit Kemal Cad. Yol düzenlemesi, Tarihi çeşme ve çamaşırhanelerin restarasyonu, Kalabak Mahallesi Park Yapımı, Atatürk Mahallesi Park ve Spor tesisi yapımı,Muhtelif Mahallelerde kilitli parke taşı ve bordür döşeme işi,
Musalla Mescidi restorasyon işi,Muhtelif mahallelerde ana artellerde sıcak asfalt ve kaldırım düzenlemesi,Urla Sahilleri düzenleme işi, Veternerlik polikliniği yapım işidir. Ayrıca Eski Tekel Binası restorasyonu bittikten sonra bahçe düzenlemesi, teşhir ve tanzimi yapılarak Urla Kent Müzesi olarak ilçemize kazandırılcaktır.Tekel binası projesi çok iyi. Urla’nın tarihini yaşatacak. İlçemiz adına büyük bir hazine olacak” dedi.
“Urla Çarşısı prestij projemiz”
Dayanç, “Bütün mahalleleri yerinde gidip gördüm. Bundan sonra sahada uygulama içinde daha fazla olacağız. Eski belediye, postane ve etrafındaki binalar depreme dayanıksız olduğu için yıkılacak. Buranın tamamen çehresi değişecek. Projemiz hazır. Büyükşehir Belediyesi Meclisi red etti. Bizde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ na başvurduk. Bakanlık ve Belediye arasında yazışmalar yapıldı.Onun sonucunu bekliyoruz. Altta iki katlı otopark, üstünde modern alışveriş dükkanları,dinleme, gezi, spor ve otantik alanlar olacak. Cumhuriyet Meydanı ile birleşecek.Yapılar mimari estetikte olacak. Adeta Taksim gibi” dedi.


“Yeni UKOME kararı alınacak”
Kendi yetkileri içinde yer alamayan alanlar ile hazırladıkları projeleri bilmeden, bazı kişilerin ağır hakaret içeren yorumlar ve paylaşım yapıldığını da değinen ve yeni projeleri açıklayan Murtaza Dayanç,  “Zafer Caddesinin trafiğe kapalı olması nedeniyle esnaftan şikayetler geldi. Esnafların sokağın kapalı olmasından işlerde ciddi anlamda düşüş yasadıklarını ve önceki alınan “UKOME” kararında sorunların bulunduğunu bildirdiler. Pandemi yönünden olağan üstü bir süreçten geçen ülkemiz ve esnaflarımızı da düşündüğümde yeni bir “UKOME ” kararı alındı. Bu şimdi uygulanıyor.” dedi
“Sahilleri halka açıyoruz”
İlçemizin en büyük sorunlarından bir tanesi ulaşım olduğuna değinen Dayanç,  “Şuan 30 bin nüfuslu bir sahil kasabası gibi planlanan bir yerleşme var. Fakat şuan gayri resmi nüfus 150 bin. Yazın bu sayı 400 bini buluyor. Projeler bittiği zaman ilçenin yeni yüzü ortaya çıkacak.Bizim amacımız ilçeyi turizm kenti haline getirmek. 726 bin kilometre coğrafyası var. Güvendik Mahallesi’nde 15 bin metre kare bir hazine arazisi var, imarda yeşil alan olarak geçiyor. Oradaki manzara Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Oranın tahsisini Çevre Şehircilik Bakanlığından üzerimize almak için harekete geçtik. Burada localar olacak, haftasonu vatandaşlarımız aileleri ile gidip nefis manzaranın tadını çıkaracak. Sahilleri halka açıyoruz. Çeşmealtı’nda ve diğer sahilleri işgal eden yapıları, sezon bitiminde yıkıyoruz. Kum Denizi ve Kalabak Mahallesi’nde sahillerini yeniliyoruz. Atatürk Mahallesi’nde küçük çocukların ailesi ile hoşça vakit geçireceği oyun alanları , dinleme ve parklar yapacağız. Şehir merkezi ve diğer mahallelerimizde semt spor tesisleri ve yeni parklar  yapılacak. Kapalı Spor Salonu yenilecek. Urla’nın kent belleğini barındıran yeni bir yer yapıyoruz. Urla’ya  küsenleri barıştıracağız ” dedi.
“Sokak hayvanları hepimizin canı”
Urla Belediyesi’nin barınağının, diğer illerdeki barınaklardan daha iyi durumda olduğunu belirten Dayanç, “Barınağımız Türkiye’de örnek bir barınak. Gönüllü hayvan dostları destek oluyor. Hepsine teşekkür ederim. Hayvan pazarının oraya yeni veterinerlik poliklinik binası yapılacak” dedi
“Belediye borçları ödeniyor”
Urla Belediyesi’nin çok yüksek bir borcu olmadığını da hatırlatan Murtaza Dayanç, “Bütün belediyelerin SGK ve maliyeye borcu var. Belediye borçlarını yapılandırdık. Borcumuzu ödüyoruz. Tüm ilçeler arasında, borcu en az olan ilçelerden biriyiz. İmar Müdürlüğü’nde yeni yapılanmaya gittik. Kimsenin eleştirmeye hakkı yok. Bademler’de ciddi yapılaşma var. Başlayan ve başlamaya hazır projeler mevcut. Buradan Belediye ye iyi gelirler gelecek” dedi.
Merkez Revizyon İmar Planları
Merkez Revizyon İmar Planları’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmadığını belirten Dayanç bu konunun  da çözüme kavuşması için çalışmalara başladıklarını ve bölge bölge planlama yapacaklarını söyledi. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi adına çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirten Vekil Dayanç bu konuyu da fazlasıyla önemsediklerini söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster