Ana Sayfa Gündem 5 Ocak 2022

İzmir’de tarihi eser kaçakçıları yakalandı!

Bahri Karataş (KHA)

İzmir’in Kemalpaşa İlçesinde, ellerinde bulunan tarihi eseri satmak isteyen 3 şüpheli suçüstü yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akalan Mahallesi’nde tarihi eser kaçakcılığı yapılacağı ihbarını aldı.

Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, ekipler teknik ve fiziki takip yaptı. Jandarma ekipleri şüphelilerin bulunduğu aracı 4 Ocak 2022 tarihinde durdurup arama yaptı.

Yapılan aramada 70×40 santimetre ebatlarında 12 santimetre kalınlığında mermer mezar steli ele geçirdi. Ele geçirilen tarihi eser İzmir Müze Müdürlüğüne gönderildi. Yapılan ön incelemede eserin 6. yüzyıl Roma dönemine ait mezar steli olduğu tespit edildi.
Ele gecirilen tarihi eser İzmir Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Şüpheliler I.D., S.D. ve N.D.’nin adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster