Ana Sayfa Gündem 26 Nisan 2022

Umuda yolculuk başlamadan, Urla’da bitti!

Bahri Karataş (KHA)

Ülkelerinde ya savaştan yada huzur bulamayıp, Avrupa’da yaşama umuduyla kaçmaya çalışan düzensiz göçmenlerin, umutları bazen başlamadan bitiyor. Düzensiz göçmenler Avrupa’ya kaçmak için daha çok Ege kıyılarını kullanırken, İzmir’in Urla ilçesinde çocukların da yer aldığı 89 düzensiz göçmen ve onların hayallerini çalan 12 organizatör Jandarma tarafından yakalandı.

İzmir Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı JİHA (Jandarma İnsansız Hava Aracı) destekli yürütülen istihbarı çalışmalar kapsamında , 24 Nisan 2022 tarihinde Urla ilçesi Zeytinler Mahallesi, Çataltepe Mevkiinde göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisine ulaştı.

Zeytinler Mahallesi Çılga Koyu açıklarında 24 Nisan 2022 tarihinde yapılan operasyon neticesinde tekne içerisinde 12 organizatörü yakaladı. 25 Nisan 2022 tarihinde de Zeytinler Mahallesi Teke Dağ Mevkiinde de, Jandarma Asayiş Komando destekli yapılan arazi arama/tarama çalışmasında ,aç ve susuz kalan Afganistan, Suriye, Irak ve İran uyruklu, çocuk ,kadın ve erkek toplam 89 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Gözaltına alınan 12 organizatörün adli işlemleri devam ediyor. Düzensiz göçmenlerin işlemleri tamamlanarak Geri Gönderme Merkezine sevk edilecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster