Ana Sayfa Gündem 7 Eylül 2022

Urla Eğitim İş ve Eğitim Sen’den ortak açıklama! “Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı iptal edilsin!”

Urla Eğitimİş ve EğitimSen Sendikası, 7 Eylül 2022 Çarşamba günü Urla Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.Basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Urla Temsilcileri, İYİ Parti Urla Temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Urla Şubesi, Urla Kent Konseyi Üyeleri, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Urla Ziraat Odası, eğitimciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Eğitimİş sendikasının yetkili sendika olarak yaptığı toplantıya, EğitimSen, EğitimBirSen ve TürkEğitimSen katılmıştı. Bu toplantıda, promosyonların güncellenmesi, öğretmen kariyer sınavının iptali ve eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin enflasyon karşısında güncellenmiş olarak bir maaş tutarında tüm eğitim çalışanlarına ödenmesinin talebi konusunda birlikte hareket etme ,ardından hep birlikte promosyon konusunda harekete geçen sendikalar, 7 Eylül’de Urla Cumhuriyet Meydanı’nda hep birlikte bir basın açıklaması yapmak için karar aldı.

Eğitim BirSen ve Türk Eğitim Sen bugün yapılan basın açıklamasına katılmazken Eğitim İş ve Eğitim Sen birlikte alana çıkıp taleplerini sıraladı. Basın açıklaması Eğitim İş Urla Temsilcisi Sevim Kaya tarafından okundu.

Basın açıklamasında; “Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı iptal edilsin!

Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneğinin Enflasyon karşısında güncellenmiş olarak bir maaş tutarında tüm eğitim çalışanlarına ödensin” dedi. Eğitim emekçilerinin kariyer sorunu yoktur! Eğitimcilerin düşük maaş, konut, ulaşım, öğle yemeği, psikolojik ve fiziksel şiddet, örgütsel adaletsizlik, liyakat, itibar kaybı ve her geçen gün pula dönen tüm eğitim çalışanlarının alması gereken eğitim-öğretim tazminat sorunu vardır. Eğitim emekçilerinin ayrımsız olarak, enflasyon karşısında güncellenmiş miktarda Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği ödenmesini talep ediyoruz. 

Öğretmenlik Uzmanlık Mesleğidir! 

Kariyer Sınavı İstemiyoruz!

Hazırlık Ödeneği Tüm Çalışanlara!” ifadelerine yer verildi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster