Ana Sayfa Eğitim, Gündem 29 Nisan 2022

Urla tek ses! Eğitim çalışanlarına karşı şiddete hayır…

Egitim- İş Urla Temsilciliği, ilçede iki okulda öğretmen ve personele karşı yapılan şiddet ve saldırıları kınadı.

29 Nisan 2022 Cuma günü Urla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Eğitim- İş üyeleri hep bir ağızdan ” Şiddete hayır ” diye haykırdı. Eyleme siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Grup adına basın açıklamasını Cemil Doğru yaptı. Doğru, “Şiddetin hiçbir gerekçesi olmaz ! Şiddet çocuğa da kadına da memura da işçiye de yapılsa. Hata can dostlarımız hayvanlara da yapılsa şiddettir mazur gösterilemez. Bizler sürekli arkadaşlarımıza yapılan saldırıları kınamamaktan yorulduk. Ama önlem almmadığı sürece mağdurlar arttığı sürece meydanlar giderek dolacak. İlçemizdeki bir lisede farklı zarnanlarda iki kadın üyemize yapılan saldırıların , ardından Bademler İlkokulu – Ortaokulunda bir velinin sürekli olarak müdürden öğretmenine, yardımcı personeline kadar eğitim çalışanlarına zarar vermekte. Saldırıların devam etmesinin şokunu atlatamadan 80.Yıl Gazi Ortaokulu’nda müdür yardımcısına yapılan saldırıyla bir kez daha sarsıldık. YETER DİYORUZ..YETER DİYORUZ! ŞiDDETE KARŞI OMUZ OMUZA Eğitim çalışanları başta olmak üzere tüm kamu personeli arkadaşlarımıza yapılan, kadınlanrımıza yapılan saldırılar bir son bulsun artık! “

EVDE, İŞTE, SOKAKTA ŞiDDETE SESSİZ KALMA! 

Eğitim çalışanlarımıza yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Eğitim çalışanlarının yaşadığı bu olayların sorumlusu, sendikamızın eleştiri ve uyarılarına rağmen egitimde yaşanan sorunlara ve şiddet olaylarına seyirci kalanlar, öğretmenlik mesleğini itibarlaştırmaya çalışmaktadır diye konuşan Doğru açıklamanın devamında, “Okul idarecilerimiz, zor koşullarda üstlerine sorun aktarmamak adına görev yapmaya çalışmaktadırlar Biliyoruz ki okullara ödenek yollanmıyor, okul aile birlikleri bağış topluyor, veli şikayet ediyor ve yine sorusturmaya uğrayan öğretmen ve idareciler oluyor. KORKMA, SUSMA, ŞİDDETE TESLİM OLMA. Okullarda şiddet son bulsun Hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi başta Milli Egitim Bakanlığı ve İzmir İl Milli Eğitim olmak üzere yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster