Ana Sayfa Gündem 22 Kasım 2022

Urla Ziraat Odası’ndan Üreticilerin Su Sorunu Hakkında Basın Açıklaması

Urla Ziraat Odası Başkanlığı, 22 Kasım 2022 Salı günü Urla Cumhuriyet Meydanı’nda ilçedeki üreticilerin yaşadığı su sorunu hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.
Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üreticilerin ve vatandaşların katıldığı basın açıklamasında Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, ilçede 8600 hektarlık bir alanda tarım ve hayvancılık yapıldığını, bu rakamlara rağmen suya ulaşmanın zorlaştığını belirtti.
Uslucan basın açıklamasının tamamında “Urla yarımadası, tarım ve hayvancılık için suya ihtiyaç duymaktadır. Urlamıza verilen su miktarı çok azdır. Bu; çiftçiyi Urla’daki zirai tüm faaliyetleri zor durumda bırakmaktadır. Urla 70400 hektar yüzölçümüne sahiptir. Bu toprakların 8600 hektarında tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Bu kısıtlı tarıma rağmen suya ulaşmak zorlaşmaktadır. Domates, enginar, bamya, çiçekler ve hayvanlarımızın suya ihtiyacı vardır. Çiftçinin desteğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde su, Urla’da ulaşılmaz olmuştur. Tüm havzalarda tarımsal kuyular yasaklanmıştır. Ege’de susuzluk çektiğimizi lütfen duyun. Tarımsal sulamayı teşvik edin, ucuz suya ulaşmamızı sağlayın. Tarım için açılan kuyulara af çıkarın. Tarımsal kuyu açmanın önündeki engelleri kaldırın. Tarımsal kuyuları kaçak duruma sokmayın. Urla’da su barışını sağlayın. Urlalı çiftçiler olarak; tarım için, hayvanlarımız için, yaşamamız için, çiçeklerimiz, bamyamız, enginarımız için, Hayat için su istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster