Ana Sayfa Ekonomi, Genel, Gündem, Yaşam, Yerel Yönetimler 30 Temmuz 2021

Urlalı üreticiyi Bağbozumu heyecanı sardı! 2 yıl sonra ilk..

Urla Yakamoz Haber – Pandemi sebebiyle 2 yıldır festival ve şenlik düzenlenemeyen Urla’da, geçmişi 2 bin 600 yıl öncesine dayanan Geleneksel Urla Bağbozumu Şenlikleri heyecanı yaşanıyor.

Üreticilerin ve vatandaşların her yıl büyük bir coşkuyla yaşadığı Bağbozumu Şenlikleri bu sene Urla Ziraat Odası öncülüğünde Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşecek.

Ürünler yarışacak, stantlar açılacak

Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri kapsamında üreticilerden oluşan kortej düzenlenecek. Kurulan stantlarla vatandaşlar doğrudan üreticiden mahsüllere ulaşabilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu sene de ürünler yarışacak. Jüri üyeleri tarafından ürünlerin enleri seçilecek, ödüller verilecek.

Başkan Uslucan’dan Davet

Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan Urla Yakamoz Haber’e yaptığı açıklamada “İlçemizin en eski geleneklerinden biri olan Bağbozumu Şenlikleri’ni pandemi sonrasında yeniden düzenlemek bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Üreticilerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte coşku içerisinde bir şenlik geçirmeyi umuyoruz. Tüm üreticilerimizi ve vatandaşlarımızı geleneklerimize sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

2 yıllık sürenin ardından 13 Ağustos 2021 Cuma günü gerçekleşecek olan Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri için üreticiler etkinlikte yer almak için Urla Ziraat Odası’na müracaatta bulunuyor. Başvurular 6 Ağustos 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

(N. Kemal Ergün’ün arşivinden)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster