Ana Sayfa Gündem, Yerel Yönetimler 28 Eylül 2022

Vali Köşger’den yoğun Urla programı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 28 Eylül 2022 Çarşamba günü İzmir’in Urla ilçesinde bir dizi program gerçekleştirdi. İzmir Valiliği tarafından düzenlenen Sağlıklı İletişim Sağlam Gelecek Çalıştayı’na katılan Köşger, daha sonra Urla Belediyesi tarafından yapımı devam eden Aryom Kültür Merkezi’ni ve merkez esnafını ziyaret etti. Köşger’in programı Barbaros Köyü’nde faaliyete geçen köy okulunu ve Birgi Köyü’nde devam eden çalışmaları incelemesiyle son buldu.
Köşger Urla programına, İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğüyle İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Çeşme, Konak, Karaburun, Seferihisar ve Urla ilçelerinde lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Sağlıklı İletişim Sağlam Gelecek 7. ve Son Çalıştayı”na katılarak başladı.
Çalıştaya, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, bölge kaymakamları, ilçe protokol üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina’nın konuşmasıyla devam etti. Bina konuşmasında “Toplumumuzun geleceği olan gençler sağlam bir toplumsal yapının devamlılığının da kendisidir. Kuşaklar arasında sağlam köprüler inşa etmek ve toplumsal değerlerimizi yeni nesile taşıyabilmek aynı zamanda da değişimi ve gelişimi kavrayabilmek, böylece sağlam bir geleceği şekillendirmek adına gençlerimizle sağlıklı iletişimi geliştirmek önem arz etmektedir. Bu bağlamda ilimizin 30 ilçesini 7 bölgeye paylaştırarak 7 çalıştay gerçekleştirdik. Bu çalıştaylarda öğrenci-veli-öğretmen arasındaki iletişimi ele aldık” ifadelerine yer verdi.
Çalıştaya genel bakış video gösteriminin ardından Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç konuşmasını gerçekleştirdi. Dayanç “Günümüz çağında; baş döndürücü teknolojik gelişmelere hep birlikte şahit olurken, online iletişim kanalları ve sosyal medya uygulamaları artık insanların birbiriyle olan ilişkilerini ve iletişim tarzını da ciddi manada etkilemektedir. bu kaçınılmaz gerçek karşısında, geleceğimizin teminatı yeni kuşak gençlerimizin başta ebeveynleri ile olmak üzere, öğretmenleri ve okul idarecileri ile yaşadığı ya da yaşayabileceği iletişim sorunlarının her iki taraftan da dinlenerek ele alınması ve ilerisi için çözüm yolları üretilmesi çok değerli bir çalışma olacaktır. Valiliğimiz himayesinde devam eden bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.
Dayanç’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger “Evet değerli gençler; iletişim, insanoğlu var olduğu andan itibaren olması gereken, doğru şekilde yönetilmesi ve yürütülmesi gereken bir husus. Belki de ilk insandan bu yana, insan sosyal bir varlık olduğu için birbiriyle yani karşısındaki muhatabıyla bilgi, fikir, sevgi alışverişinde bulunuyor. Dolayısıyla iletişim, insan olmamızın temel vasıflarından birisi. Bizi insan yapan, diğer varlıklardan ayıran temel hususlardan biri bizim iletişim yapabiliyor olmamız. Sağlıklı iletişim kurabilmek insanoğlunun temel hususlarından birisidir. Bu hususta bizler de sağlıklı iletişim kurabilmek ve kuşakların arasındaki geçişi kolaylaştırmak adına gerçekleştirdiğimiz çalıştay çok değerli” ifadelerine yer verdi. Çalıştay, Dr. Öğr. Gör. Burak Dindaroğlu’nun “Meslek Seçimi ve 21. Yüzyıl Yetenekleri” konulu sunumu ile devam etti.
Köşger, çalıştayın ardından inşaatı devam eden Urla Belediyesi Aryom Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. İlçe merkez esnafını ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Köşger, beraberindeki heyet ile birlikte Barbaros Köyü’nde faaliyete geçen köy okulunu ve Birgi Köyü’nde devam eden çalışmaları inceledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster