Ana Sayfa Genel, Gündem, Yaşam, Yerel Yönetimler 7 Ağustos 2021

Yangın kontrol altına alındı…

Bahri Karataş (KHA)

Urla Balıklıova Mahallesi makilik alanda çıkan yangın 5 saat sonra kontrol altına alındı.

İlçenin her bölgesinden görünen yangını söndürmek için ekipler hem havadan hem karadan müdahale etti. Makilik alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yerleşim alanlarını tehdit eden yangın büyük korku yarattı.

Yangına Rusya’dan gelen 2 uçak ile 4 helikopter havadan defalarca sorti yaptı. Karadan ise itfaiye ve orman ekiplerinin yanı sıra Urla Belediyesi ve İzmie Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri canla başla mücadele etti. Beş saatlik çalışmanın ardından yangın güçlükle kontrol altına alındı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri , Urla Belediye Meclis Üyeleri ve siyasi parti temsilcileri yangın bölgesini ziyaret etti.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murtaza Dayanç yangın yerine gelip, yetkililerden bilgi aldı. Yandın söndürme ve soğutma çalışmalarını yerinden takip ettiler.

Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç yaptığı açıklamada “Balıklıova Mahallemizde çıkan yangın kontrol altına alındı. Havadan ve karadan soğutma çalışmaları gece boyunca devam edecektir. Belediye araçlarımız ve personelimiz canla başla çalışmaktadır. Tedbir amaçlı Barboros mahallemiz ve İYTE mevkiinde tomalar ve itfaiye araçları hazır beklemektedir. Tüm halkımıza geçmiş olsun” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Soyer, soğutma çalışmalarının yapıldığı alanları dolaştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster