Ana Sayfa Gündem 9 Haziran 2022

8 günde 120 düzensiz göçmen yakalandı!

Bahri Karataş (KHA)
İzmir İl Jandarma ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 8 gün içinde yasadışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen toplam120 düzensiz göçmen yakaladı, organizatör olduğu iddia edilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. İşlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakcılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalımalar da düzensiz göçmenler ve organizatörler yakalandı. Çeşme ilçesi Çiftlikköy mevkii sahil hattında Ege Denizi açıklarında 29 Mayıs’ ta 7 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Çeşme ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ortaklaşa yapılan müdahale ile kurtarıldı.
Kemalpaşa İlçesi Sütçüler Mahallesi sınırları içerisinde önleyici kolluk devriyesinde 6 Suriye uyruklu, Dikili İlçesi Kabakum Mahallesi’ nde 14 Yemen ve 7 Eritre uyruklu toplam 21 kişi , Torbalı ilçesinde Arslanlar Mahallesi’ nde10 Suriye uyruklu, Foça ilçesi Aslanburnu mevkii sahil hattı Ege Denizi açıklarında 23 Suriye Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Foça İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince müşterek yapılan müdahale sonucu kurtarıldı, Dikili İlçesi Bademli Mahallesi’nde 53 Afganistan uyruklu, toplam 120 düzensiz göçmen yakalandı. İdari işlemleri tamamlanan 120 göçmen Geri Gönderme Merkezine sevk edildi. Organizatör olduğu tespit edilen şahıslar adli makamlara sevk edildi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster