Ana Sayfa Gündem, Yaşam 9 Ağustos 2022

Barbaros, Oyuk Festivali’ne hazır! 19-21 Ağustos tarihlerinde…

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Barbaros Köyü’nde 2016 yılından günümüze kadar gerçekleşmekte olan Oyuk Festivali, bu sene 19-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.
Barbaros’un tarımsal, kültürel ve geleneksel değerlerini tanıtmak ve yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen festivalde yöreye özgü ürünleri korumak amacı ile kullanılan korkuluklar festivale simge olmuştur. Korkuluğun yöresel adı “oyuk” olduğundan festival Oyuk festivali diye anılmakta.
Barbaros köyü sakinleri kimseyi taklit etmeden, köyün kendi karakterini öne çıkarmayı şiar edinmiş. Yöreye özgü kadim gelenek ve doğallığa zarar vermeden, ananeleri canlandırmak suretiyle üretim gücünü ortaya koyarak, yaşamın insanlığa sunduğu nimetleri önceleme noktasında sürdürülebilir kırsal kalkınma ikliminde ortaklaşmak amacıyla.


Festivalde; En Güzel Oyuk Yarışması, Köyün En Güzel Bahçesi, Yemek yarışmaları gibi aktivitelerin yer aldığı Barbaros Oyuk Festivali’ne tüm halkımız davetlidir. Sürdürülebilir kırsal yaşama sende destek olmak adına Barbaros’ta buluşalım!” çağrısı yapıldı…

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster