Ana Sayfa Genel, Gündem, Yaşam 23 Temmuz 2021

Dev projenin inşaatına başlandı! İYTE’ye 750 Kişilik Öğrenci Yurdu!

Türkiye’nin ve dünyanın en başarılı üniversiteleri arasında yer alan ve ilçemiz sınırlarındaki İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne 65 Milyon TL değerinde, 27.840,72 metrekare alana sahip bir öğrenci yurdu yapılıyor.

Urla Yakamoz Haber Özel – Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan öğrenci yurdu 750 kişiye ev sahipliği yapacak. 09.03.2021 tarihinde yüklenici firma ile imzalanan sözleşmenin ardından inşaat çalışmalarına başlandı. 4 katlı yatay mimari şeklinde dizayn edilen yurt projesinin inşaatının en kısa sürede tamamlanması için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Hem bölge hem de Urla adına büyük bir yatırım olan yurt projesi özellikle İYTE’nin yer aldığı Gülbahçe bölgesinde öğrencilerin konaklama ve yüksek kira bedeliyle konut kiralama sorununu büyük ölçüde çözmüş olacak.

Urla’da konut sorununa bir nebze de olsa çözüm olacak olan proje ilçenin çehresine de katkı sağlayacak.

Urla’nın en büyük ikinci yapısı!

3 Adet Yurt Binası, 1 Adet Sosyal Tesis, 1 Adet Giriş Kontrol Binası, 1 Adet İdari binadan oluşan dev proje yaklaşık olarak 27.840,72 metrekare büyüklüğünde olacak. Toplam büyüklüğü 27.840 metrekareden oluşan bu yapı, Urla’nın yeni devlet hastanesinden sonraki en büyük yapısı olacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

CHP Urla’dan zam protestosu!

CHP Urla’dan zam protestosu!

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster