Ana Sayfa Gündem 24 Mayıs 2022

Bir ayda 237 düzensiz göçmen yakalandı

Bahri Karataş (KHA)

İzmir’in Dikili, Karaburun, Çeşme, Urla ve Seferihisar İlçelerinde, Jandarma ekipleri 22 Nisan ile 23 Mayıs tarihlerinde toplam 237 düzensiz göçmen ile 10 organizatör yakaladı.

İzmir İl Jandarma ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri karadan ve havadan yaptığı denetimlerde Ege kıyılarından, yasadışı yollarla Yunanistan’a kaçmak isteyen düzensiz göçmenlere göz açtırmıyor.

İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakcılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 22 Nisan ile 23 Mayıs tarihlerinde yaptıkları uygulamalarda ,Dikili’de 4 Yemen ve 6 Eritre uyruklu olmak üzere toplam10. Karahurun’da yol kontrolü uygulamasında7 Irak, 11 Suriye ve 17 Afganistan uyruklu olmak tizere toplam (35) diizensiz göçmen İle olayın organizatörü oldugu tespit edilen S.S., O.B., 5.G. ve Y.B. isimli şüphelileri yakaladı.

Çeşme İlçesi. Alaçatı Mahallesi sahil hattinda Ege Denizi açıklarında 23 Suriye ve 7 Filistin uyruklu olmak üzere toplam 30 göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Çeşme ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince müşterek yapılan müdahale sonucu kurtarıldı.

Seferihisar İlçesi. Doğanbey Sahil hattında Ege Denizi açıklarında 23 Liberia, 15 Kongo, 15 Yemen, 1 Gabon ve 1 Gambiya uyruklu olmak 55 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Seferihisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.

Urla ilçesi, Zeytineli Mahallesinde 62 Afganistan, 32 Mısır, 10 Suriye ve 3 Filistin uyruklu toplam 107 düzensiz göçmen İle olayın organizatörü olduğu değerlendirilen 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.Yakalanan toplam 237 düzensiz göçmen Geri Gönderme Merkezine sevk edildi, gözaltına alınan toplam 10 organizatörün ise adli işlemleri devam etmektedir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster