Ana Sayfa Gündem, Siyaset 2 Eylül 2022

CHP’li Arslan’dan Urla Mesaisi! “Hem esnaf hem vatandaş dertli!”

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, 1 Eylül 2022 Perşembe günü İzmir'in Urla ilçesinde bir dizi program gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, 1 Eylül 2022 Perşembe günü İzmir’in Urla ilçesinde bir dizi program gerçekleştirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek programına başlayan  Arslan daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, ilçe yöneticileri, kadın kolları ve meclis üyeleriyle birlikte Zeytinalanı Pazaryeri’ni ziyaret ederek vatandaşla ve pazarcı esnafıyla bir araya geldi.
Esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinleyen Arslan, Şirinkent Mahallesi Muhtarı Ceren Yap ve Zeytinalanı Mahallesi Muhtarı Mustafa Aydın’ı ziyaret ederek mahallelerinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
“Hem esnaf hem de vatandaş dertli!”
Arslan, saha çalışmasının ardından Urla Yakamoz Haber’e yaptığı açıklamada “Bugün Zeytinalanı’ndaki pazarcı esnafımızı ziyaret ettik. Maalesef pazarcı esnafı satışların çok yeterli olmadığından,50 çuval patates getirip 30 çuvalını geri götürdüklerinden, mazot fiyatlarındaki artışın nakliye masraflarını çok arttırdığını dile getirdiler. Tabii içinde bulunduğumuz ekonomik tablonun alım gücünü de doğrudan etkilediğini bir kez daha gördük. Vatandaşta daha az miktarda alışveriş yapabiliyor. Hem esnaf dertli hem de vatandaş dertli. Özellikle tedarik konusunda ciddi problemler var. Ürünlerin maliyetinin yüksek oluşu, nakliye maliyetinin yüksek oluşu olumsuz etkiliyor esnafımızı. Ürünlerin üzerine 1 TL kâr koyarak sattığını buna rağmen satışların çok az olduğunu belirten esnaflarımız da oldu. Zeytin satıcılarımızın da ciddi sorunları olduğunu gördük. Aldıkları ürünleri geri götürmek zorunda kaldıklarını belirttiler. Ve belki de önümüzdeki yıl bir daha tezgâh açamayacaklarını söylüyorlar. Satan da alan da esnafta vatandaşta çok ciddi sıkıntı yaşıyor” ifadelerine yer verdi.
Özbadur; “Görüyoruz ki artık bıçak kemiğe dayandı”
Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ise saha çalışmasının ardından yaptığı açıklamada “Gerçekleştirdiğimiz çalışmada bir kez daha gördük ki artık bıçak kemiğe dayandı. Vatandaşlarımız alışveriş yapamıyor. Pazarcı esnafı getirdiği ürünü geri götürüyor. Bir an önce vatandaşımızı bu çıkmazdan kurtaracağız. Geliyor gelmekte olan” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster