Ana Sayfa Genel, Gündem 28 Şubat 2022

Esnaf Odası Başkan Adayı Fırat Gül Projelerini Açıkladı! Araç Muayene İstasyonu, Faaliyet Belgesi…

31 Mart 2022 Perşembe günü gerçekleşecek olan Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı olduğunu açıklayan Fırat Gül, Urla esnafının kendilerine yetki vermesi halinde gerçekleştirecekleri projeleri açıkladı.

“2022-2026 dönemi için taahhüt ettiğimiz projelerimizi, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hayata geçirmek için ekip olarak kollarımızı sıvayacağız. Hangi projede hangi aşamada olduğumuzu en ufak ayrıntısına kadar sizlerle paylaşacağız” diyerek şeffaf bir yönetim anlayışında olacağını belirten Gül açıklamalarına “Aslına bakacak olursak bu projeler Urla esnafının projeleri. Projelerimizi oluşturma sürecinde ilçemiz esnaf ve sanatkârlarını ziyaret ederek dilek ve temennilerini dinledik. Daha sonrasında ekibimizle birlikte bir yol haritası çizdik” diyerek devam etti.

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Fırat Gül’ün projelerinin tamamı şu şekilde;

1- Turizm Ruhsatı Projesi İçin Öncü Olacağız;

İlçemiz merkezinde yer alan ve hızla gelişen Sanat Sokağı-Mermerli Çeşme bölgesinin tamamen turizm ruhsatına sahip olması için ilgili kurum ve kuruluşlarla ön görüşmeleri yapıp bu dönüşüme öncü olacağız.

2- İmza Sirküsü ve Faaliyet Belgesi ücreti alınmayacak;

Esnaflarımızın ücret karşılığında Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından temin ettiği İmza Sirküsü ve Faaliyet Belgesi için ücret alımından vazgeçeceğiz.

3- Araç Muayene İstasyonu;

Özellikle sanayi esnafının yıllardır talep ettiği ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Araç Muayene İstasyonu’nun kalıcı olarak ilçemize kazandırılması yolunda yerel yönetim ile yetkili firma arasında köprü olacağız. Göreve başladığımız ilk gün bu projenin hayata geçmesi için gerekli adımları atacağız.

4- Her Yıl Düzenli Sağlık Kontrolü;

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak bir sağlık kuruluşuyla anlaşma sağlanarak, esnaf ve sanatkârlarımızın her yıl düzenli olarak Checkup yaptırmaları sağlayacağız.

5- İşgaliye ve Reklam Vergileri;

Yerel yönetimler tarafından esnaf ve sanatkârlarımızdan temin edilen işgaliye ve reklam vergisi ücretlerinin en alt sınırdan alınması için ilgili kurumlarla gerekli görüşmeleri yapacağız.

6- Psikolojik Destek;

Odamız tarafından bir psikolog ile anlaşma sağlanarak esnaflarımıza ve ailelerine gerektiğinde psikolojik destek sağlanmasına aracı olacağız.  Sorun yaşayan esnaflarımızın yanında olacağız. Zor günlerini birlikte atlatacağız.

7- Meslek gruplarına göre komisyonlar kurulması ve düzenli olarak komisyon temsilcileriyle bir araya gelinmesi;

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı yaklaşık 2000 esnafımızı faaliyet alanlarına göre gruplara ayıracağız. Bu esnaf gruplarının kendi aralarından seçeceği temsilcilerle belli aralıklarla bir araya geleceğiz. Böylece meslek gruplarının sorunları, dilek ve temennileri rahatlıkla çözüme ulaştıracağız.

8- İhtiyaç Sahibi Esnaf Çocuklarına Destek;

Odamız yönetim kurulu tarafından, mevzuata uygun bir şekilde karar alarak ihtiyaç sahibi olan esnaf çocuklarının eğitim (kreş, burs, yaşam, okul) giderlerinin üstlenilmesini sağlayacağız.

9- Sanayi Sitesi’ne ATM İhtiyacı;

İlçemiz Sanayi Sitesi esnaflarının en büyük taleplerinden biri olan bölgede banka ve ATM eksikliğinin giderilmesi adına bankalarla iletişime geçerek bölgeye ATM’ler konulmasını sağlayacağız.

10- Hasta, Yaşlı ve Uzuv Kaybına Uğrayan Esnaflarımız;

Ahilik kültürünün günümüz temsilcileri olarak, imkânlar dâhilinde hasta, yaşlı ve uzuv kaybına uğramış esnaflarımızın yanında olacağız.

11- Kalifiyeli Eleman Temini;

İlçemizdeki çok programlı meslek okuluyla anlaşma sağlayarak, kalifiye eleman ihtiyacı olan meslekler için çeşitli eğitimler düzenleyerek istihdam sağlayacağız.

12- Esnaf Sicil Biriminin Odamıza Taşınması;

İlgili kurumlarla görüşmeler yaparak, esnaf sicil biriminin odamız bünyesine alınmasını sağlayacağız. Böylelikle esnaflarımıza zaman kaybettirmeden, tek elden daha hızlı hizmet verilmesini sağlayacağız.

13- Seyyar satıcı ve kayıtsız esnafla mücadele;

Vergisini, sigortasını ödeyen esnaflarımıza karşı haksız rekabet yaratan ‘seyyar satıcı ve kayıtsız esnafa’ karşı, ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte ortaklaşa hareket ederek sıkı mücadele edeceğiz. Haksız kazanç ve haksız rekabete engel olacağız.

14- Esnaf Danışma Hattı;

Esnaf Danışma Hattı projesi kapsamında esnaflarımızın yaşadıkları gündelik sorunların çözümüne bir telefon uzaklıkta olacak. Ayrıca esnaf olmak için ilk adımını atacak olan yeni girişimcilere ilgili konular hakkında sağlıklı bilgiler odamız tarafından aktarılacaktır.

15- Urla Esnafını Önemli Günlere Hazırlamak;

Urla Esnafının, günün konjonktürüne uygun şekillenmesine yardımcı olacak projeler üretmek, önemli gün ve haftalarda kazançlarını arttırmak adına girişimlerde bulunmak.

16- Urla Esnafının Tanıtımı;

Her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçemizde küçük esnafımızın ayakta kalabilmesi ve ilçe ekonomisinde önemli bir paya sahip olabilmesi adına çeşitli proje ve uygulamalarla tüm yarımadaya tanıtımını sağlayacağız. Zincir marketler ve büyük şirketlerin arasında esnaf ve sanatkârlarımızı ön plana çıkararak, bölge esnafımızın derin bir nefes almasının öncüsü olacağız.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster