Ana Sayfa Gündem 14 Mart 2022

İtalya hayali Urla’da bitti! 222 düzensiz göçmen yakalandı!

İzmir'de iki gün içinde yasadışı yollarla yurt dışında kaçmak isteyen 222 düzensiz göçmen ile 2 organizatör yakalandı.

Bahri Karataş (KHA)

İzmir’in Urla ilçesinde, yasadışı yollarla İtalya’ya kaçmak isteyen 73 Afgan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı.

Jandarma tarafından iki günde yapılan operasyonlar da toplam 222 düzensiz göçmen ile 2 organizatör gözaltına alındı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakcılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Urla ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yasadışı yollarla İtalya’ya düzensiz göçmen kaçırılacağı ihbarını aldı.

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı İHA destekli operasyonda, Zeytinler Mahallesi Tatar mevkiinde 11 Mart 2022 tarihinde seyir halinde olan kamyonet durduruldu. İçerisinde çocuk ve kadınlarında olduğu 73 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Organizator olduğu iddia edilen kamyonet şoförü E.A.ve F.D. gözaltına alındı.

Zeytinler Mahallesi Kokar Koyu Kızılağaç mevkiinde 12 Mart 2022 tarihinde yapılan operasyonda da,arazide dağınık halde ilerleyen 76 Afganistan, 39 Irak, 8 İran, 8 Mısır, 3 Yemen ve 15 Suriye uyruklu olmak tizere toplam 149 düzensiz göçmen yakalandı. İki günde yakalanan toplam 222 düzensiz göçmen idari işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Geri Gönderme Merkezine teslim edilecek.

Şüpheliler E.A. ve F.D. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Türk Kızılay Urla Şubesi Başkanı Nurgül Saltık ve ekibi ,Jandarma karakolunda tutulan düzensiz göçmenlere sıcak çorba dağıttı.Onların yüreklerini bu soğuk havada ısıttı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster