Ana Sayfa Genel, Gündem, Yaşam 29 Temmuz 2021

Güncelleme | Manisa Valiliği’nden açıklama… İzmir’in de Ciğerlerini Yakacaklardı!

DHA’nın haberine göre İzmir başta olmak üzere 3 ilde keşif yaparak ormanları yakma eylemini gerçekleştireceği iddia edilen PKK terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Suriye uyruklu iki kardeş, MİT, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli düzenlediği operasyonla Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yakalandı. Haberin basında geniş yankı uyandırmasının ardından Manisa Valiliği bir açıklama yaparak gözaltına alınan şüphelilerin şuana kadar mevcut yangınlarla herhangi bir bağlantısına rastlanmadığını belirtti.

Jandarmadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensuplarının ve işbirlikçilerinin tespiti ve açığı çıkarılması, muhtemel eylemlerin önlenmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalarda; terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Suriye uyruklu kardeş 2 örgüt mensubunun orman yakma eylemi için İzmir, Manisa ve Bursa illerine gelerek keşif yaptıkları, orman yakma eylemini gerçekleştirdikten sonra illegal yollardan yurt dışına çıkacakları yönünde bilgiler elde edilmiştir. Söz konusu örgüt mensupları, Manisa/Turgutlu da bulundukları tespit edilerek İzmir MİT Bölge Başkanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Manisa İl J.K.lığı ile koordineli yapılan müşterek operasyon sonucu yakalanmıştır.”

Manisa Valiliği’nden Açıklama!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yakalanan 2 PKK’lının, Manisa Valiliği’nce yapılan açıklamada, orman yangınlarıyla irtibatlı olduklarına dair herhangi bir bilgi ya da bulgunun söz konusu olmadığı bildirildi. Açıklamada, “Terör operasyonu neticesinde gözaltına alınan şahısların devam eden orman yangınlarıyla irtibatlı olduklarına dair herhangi bir bilgi ya da bulgu söz konusu değildir” denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster