Ana Sayfa Gündem 30 Ağustos 2022

Jandarma’dan insan tacirlerine operasyon!

Bahri Karataş (KHA)

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT, göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik olarak, Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığının koordine ve talimatları doğrultusunda, Karaburun, Seferihisar ve Muğla ili Marmaris ilçelerinde “Örgütlü Göçmen Kaçakçılığı” suçunu işleyen şüphelilerin yakalanması için ortaklaşa operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yakalanan 4 şüpheli tutuklandı.
Jandarma ve MİT’in 3 aydır planlı ve istihbarı çalışmaları neticesinde; 27 Ağustos 2022 tarihinde 2’si halen tutuklu bulunan 6 şüpheliye ait 5 ev ve 2 araçta yapılan eş zamanlı aramada, I.E., S.T.H., T.K. ve U.G.G. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada da suç içeren,13 adet cep telefonu, 11 adet sim kart, 17 adet hafıza kart ve flash bellek, 1 adet laptop bilgisayar, 1 adet motorola marka el telsizi,4 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen heykel obje, 13 adet 6.35 mm. çapında tabanca fişeği, 63.2 gram kubar esrar maddesi, 4 adet uyuşturucu içilmesinde kullanılan aparat, 24 bin 400 TL para,3 adet suçta kullanılan teknelere ait alım-satış vekaletnamesi,2 adet suç unsuru doküman ve defter ele geçirildi .
Gözaltına alınan I.E.,S.T.H., T.K. ve U.G.G. isimli şüpheliler adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster