Ana Sayfa Genel, Gündem, Uncategorized, Yaşam 18 Ağustos 2021

Konuşma engelli kayıp Osman, kolundaki ‘Sevgi İzi’ ile bulundu

İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşayan ve kayıp ilanı verilen konuşma engelli 61 yaşındaki Osman Ayhan Urla’nın Balıklıova Mahallesi’nde bulundu.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan “Sevgi İzi Projesi” kapsamında sorgulaması yapılan Osman Ayhan’nın kolunda bulunan 5 haneli dövme üzerinden adresi bulunarak ailesine teslim edildiği bildirildi. İzmir İl Jandarma Komutanlı birimlerince Urla’nınBalıklıova Mahallesi’nde yapılan devriye esnasında konuşma engelli Osman Ayhan ile karşılaştı.Osman Ayhan’nın üzerinden kimlik çıkmaması üzerine ekipler kolunda bulunan beş haneli dövmeden yola çıkılarak “Sevgi İzi Projesi kapsamında sorgulamasını yaptı ve kimliğini belirledi.

Osman Ayhan’nın Karabağlar ilçesinde yaşadığı ve hakkında iki gün önce kayıp ilanı verildiği belirlendi. Jandarma ekipleri Osman Ayhan’nın kız kardeşine ulaşarak engelli vatandaşı ailesine teslim etti.

SEVGİ İZİ NEDİR?

Sevgi izi, özel gereksinimi olan bireylerin kaydının tutulduğu, güvenliklerinin sağlandığı bir projedir. Özel gereksinimi olan bireylerin vücutlarına dövme olarak yazılan bu rakamlara sevgi izi denilmektedir.Her özel gereksinimi olan birey farklı bir sayı verilerek sisteme kaydedilir. Bu bireyler üzerlerinde kimlik taşımasalar bile, kaybolduklarında ya da yardıma ihtiyaç duyduklarında bileklerinde bulunan bu numaralardan tespit edilir. Daha sonra yetkililere bildirilerek ailelerine ulaşılır. Sistem üzerinden yapılan başvuru sonucu kişiye verilen bu numara herhangi bir dövmecide sol bilek üzerine yaptırılabilir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster