Ana Sayfa Gündem 22 Nisan 2022

Koyda mahsur kaldılar! Kendilerini ihbar ettiler…

Bahri Karataş (KHA)
İzmir’in Urla İlçesinde, yasadışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen ve koyda aç susuz kalan düzensiz göçmenler, sabaha karşı saat 03.00’te 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp yardım istedi.
Zeytineli Mahallesi Çılga Koyu Mevkiinde saat 03.15 sularında 112 Acil Çağrı Merkezini arayan bir kişi ‘Yabancı Uyruklu’ şahısların olduğu ve yardım talebinde bulunduklarını belirtti. Göçmenlerin bulunmasına yönelik Jandarma Genel Komutanlığı tarafından görevlendirilen İHA ve İzmir İl Jandarma Komutanlığınca bölgeye Komando ve Asayiş Timleri gönderildi. Yapılan arazi arama ve taramasında, Çılga Koyu Mevkiinde arazide dağınık vaziyette 94 Afganistan uyruklu göçmen tespit edildi.
Göçmen şahıslarla yapılan görüşmede organizatörler tarafından araziye terk edildiklerini, Çılga koyu Mevkiinde beklediklerini ve aç, susuz olduklarını beyan etti. Göçmen şahıslar bulundukları arazi kesiminden yaya olarak jandarma ekiplerinin kontrolünde, Dalyan Koyu Mevkiine çıkarıldı. Görevlendirilen jandarma personeli tarafından göçmenlerin yiyecek ve su ihtiyaçları giderildi.
Gözaltına alınan düzensiz göçmenler hakkında ‘Yasadışı Bulunmadan’ işlem yapılacak, idari işlemlerinin bitmesinin ardından, Geri Gönderme Merkezine götürülecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster