Ana Sayfa Gündem 10 Mayıs 2022

Piyasa değeri 51 milyon 750 bin TL! Kaçak sigara üreten tesise baskın…

Bahri Karataş (KHA)

İzmir Jandarma Komutanlığı ekipleri, Torbalı ilçesinde kaçak sigara üreten tesise baskın düzenledi. 2 Türk teknisyen ile 10 yabancı uyruklu çalışan 12 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değeri 51 milyon 750 bin TL olduğu belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ( KOM) ekipleri, Subaşı Mahallesinde bulunan bir üretim tesisinde bandrolsüz kaçak sigara üretimi yapıldığı ve piyasaya sürüldüğü yönünde bilgiler elde etti.

KOM ŞubeMüdürlüğü ve Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri,üretim tesisine bu sabah şok baskın düzenledi. İçeride bulunan 2 Türk Mühendis ve 10 yabancı uyruklu çalışanı gözaltına aldı.

Yapılan aramada, 1 adet Sigara Üretim Makinası, 2 adet Forklift, 6) ton Kıyılmış Tütün, 1 milyon 500 bin adet/dal Bandrolsüz Kaçak Sigara, 9 milyon 300 bin adet Sigara Filtresi, 3 ton Sigara üretiminde kullanılan Tutkal, ve 1 adet Jeneratör ele geçirdi.Ele geçirilen ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 51 milyon 750 TL olduğu belirtildi.

Suçüstü yakalanan 2 teknisyen ve 10 çalışan Yabancı Uyruklu olmak üzere toplam 12 şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu gereğince adli işlem başlatıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster