Ana Sayfa Eğitim, Gündem 18 Nisan 2023

Urlalı Öğrenciler Erasmus+ Programını tamamladı

Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri, İzmir İl Milli eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Akreditasyonu 2021 Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyet alanı kapsamında “Ağ Altyapısı Kurma Becerileri Eğitimi” projesiyle Almanya Berlin’de 21 günlük staj gerçekleştirdi. 29.01.2023-18.02.2023 tarihleri arasında gerçekleşen staj programı ile öğrenciler, mesleki bilgi ve becerilerini arttırırken aynı zamanda kültürel olarak Avrupa’yı gözlemlemiş oldular.Öğrenciler eğitim gördükleri alanda istihdam edilebilmeleri için sektörün meslek elemanlarından beklediği, ağ altyapılarını verimli bir şekilde tasarlama, kurma, ağ üzerindeki iletişimi sürekli kılma, ağ performansını artırma ve altyapıdan kaynaklanan ağ problemlerini çözerek toplam ağ maliyetini düşürme gibi mesleki becerilerini geliştirmek adına yeni tecrübelere imza attılar.
Programa katılan öğrencilere, Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürü Tümen Aksu, branş öğretmenleri ve öğrencilerin de katıldığı staj sonu bilgilendirme toplantısı ve sertifika töreni düzenlendi. Düzenlenen programda bilişim teknolojileri alanı öğrencilerine, gerçekleştirilen Erasmus+ Programı ile ilgili tecrübeler aktarılırken önümüzdeki yıllarda bu tarz projelere katılımın  daha çok olması adına çalışmanın öneminden bahsedildi.
Program kapsamında yurt dışında stajını sürdüren öğrenciler, ülkemizde yaşanan deprem felaketi için Almanya’da düzenlenen yardım toplama çalışmalarına da katılım gösterdiler.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster