Ana Sayfa Gündem 7 Aralık 2022

Şehit Öğretmen Simge Çeken Arcan Parkı Urla’da açıldı

2006 yılında Balıkesir Dursunbey Atatürk Okulu’nda öğretmenlik görevinde bulunduğu dönemde öğrencilerini satranç turnuvasına götürürken geçirdiği trafik kazasında şehit olan Urlalı Öğretmen Simge Çeken Arcan’ın ismi, İzmir’in Urla ilçesi Atatürk Mahallesi’nde açılan parka verildi. 7 Aralık 2022 Çarşamba günü gerçekleşen açılışa Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, İlçe Birim Müdürleri, siyasi partilerin ve STK temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve Şehit Öğretmen Arcan’ın ailesi katıldı.İçerisinde tenis kortu, basketbol sahası ve çocuk oyun alanının yer aldığı parkın açılış programında konuşan Simge Çeken Arcan’ın yengesi Duygu Çeken, “Simgemizin sınıfı çocuklarla doluydu parkı da çocuklarla dolu olacak. Böyle anlamlı bir anıyı bırakmamızı sağlayan Urla Kaymakamımız Sayın Murtaza Dayanç’a çok teşekkür ederiz. Genç öğretmenimizi rahmetle anıyoruz” dedi.Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç açılış programında gerçekleştirdiği konuşmasında Öğretmenlerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştiren çok değerli insanlardır. Şehit öğretmenimiz öğrencilerini bir etkinliğe götürürken hayatını kaybediyor. İnşallah yapmış olduğumuz bu parkta öğretmenimizin çok sevdiği çocuklar çok güzel vakitler geçirecek. Urla Belediyesi olarak vatandaş odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla daha mutlu, daha huzurlu ve daha yaşanabilir bir Urla için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Gerçekten de çok güzel işler çıkıyor ortaya. Kısa zamanda çok önemli işlere imza attık. Bugün açılışı gerçekleştirdiğimiz park bu yıl içerisinde sıfırdan yaparak Urlamıza kazandırdığımız dördüncü parktır. Bunun dışında birçok mevcut parkımızı yeniledik. Devletimizin imkânlarını son kuruşuna kadar halkımız için kullanıyoruz” dedi.Sahiller de çok ciddi manada temizlik çalışması yaptık”
Dayanç konuşmasını; “Urla Belediyesi olarak bizim yönetim anlayışımız da kişiler asla ön planda olamamıştır. Her zaman ön planda kamu menfaati olmuştur. Kamu menfaati olan her şeyde Urla Belediyesi elini taşın altına her zaman koymuştur ve koymaya devam edecektir. Sahiller de çok ciddi manada temizlik çalışması yaptık. Kıyıların neredeyse yüzde 90’nı özel işletmelerin işgali altındaydı. Urla’nın öz evlatları, vatandaşlarımız ücretsiz olarak bu kıyılardan yararlanamıyordu. Çamlıçay Mahallemizden, Çeşmealtı bölgemize kadar olan alanda kıyılar bu işgallerden temizlendi ve halkımızın kullanımına açıldı. Özbek Mahallemiz Akkum mevkiinde de işgaller kaldırıldı. Tüm sahillerimiz halkımıza yakışır, modern bir şekilde dizayn ediliyor ve çevreci bir yaklaşım ile yeşil alanlar da arttırılıyor. Bizler yeşili koruyup, atalarımızın mirası olan bu kıymetli coğrafyayı daha da güzelleştirerek çocuklarımıza emanet edeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur” ifadeleriyle tamamladı.
Açılış konuşmalarının ardından Dayanç, alanı dolaşarak çocuklara hediyeler verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster