Ana Sayfa Genel, Gündem 24 Aralık 2021

Soğuğa dayanamadılar kendilerini ihbar ettiler! 180 düzensiz göçmen…

Urla’da bir günde yaklaşık 180 düzensiz göçmen yakalandı…

Bahri Karataş (KHA)

İzmir’in Urla İlçesinde güvenlik güçleri, dün sabahın erken saatlerinden itibaren yasadışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen çoğunluğu Afgan 180’e yakın düzensiz göçmeni yakaladı.

Urla İlçe Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri, Kokar Koyu’nda soğuktan etkilenen çok sayıda göçmenin bulunduğu ihbarını aldı.

Sabah saatlerinde başlayan ve geceyarısına kadar süren çalışmalarda, bölgeye giden ekipler, aralarında bebek ve çocukların olduğu çoğunluğu Afgan 180’e yakın düzensiz göçmeni iki ayrı operasyonla yakaladı.

Yakalanan göçmenlerin yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek için bekledikleri ancak soğuk havaya dayanamayıp, kendilerini kurtarılmaları için telefonla ihbar ettikleri belirtildi.

Kokar Koyu’ ndan sahil güvenlik ve deniz polisi botlarıyla karaya taşınan göçmenler, Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

Düzensiz göçmenler, Jandarma karakolu ve ilçenin basketbol salonunda tutuldu. Koyda daha göçmenlerin olduğu öğrenildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster