Ana Sayfa Gündem 4 Haziran 2022

Tarihi eserleri satamadan yakalandılar!

Bahri Karataş (KHA)

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Menemen İlçe Jandarma ekipleri ,tarihi eserleri satmaya çalışan 2 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Yahşili Mahallesi’nde tarihi eser ticareti yapılacağı yönünde istihbarat alan ekipler, alıcı kılığına girdi. Belirtilen adrese gelen şüpheliler İ.Ç. ve İ.Y. , müşteri kılığındaki Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Şüphelilerin yapılan üst aramalarında, Osmanlı, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 108 adet sikke, Osmanlı dönemine ait 2 adet mühür, 9 adet tarihi eser niteliğinde obje (ok ucu, küpe ucu ve kolye ucu) ve Osmanlı dönemine ait 1 adet toprak Hite olmak üzere toplam 120 parça tarihi eser ele geçirildi.
Ele geçirilen tarihi eserler İzmir Müze Müdürlüğüne teslim edildi, şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster