Ana Sayfa Gündem 10 Ocak 2023

Türk Edebiyatı’nın önemli yazar ve şairi Necati Cumalı Urla’da Anıldı

Türk Edebiyatı Cumhuriyet Dönemi’nin önemli yazar ve şairlerinden Necati Cumalı vefatının 22. yılında, 10 Ocak 2023 Salı günü Urla Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’nde düzenlenen program ile anıldı.
Düzenlenen anma programına Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, STK ve siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve sanatseverler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program daha sonra Necati Cumalı’nın hayatının okunmasıyla devam etti. Program kapsamında konuşmasını gerçekleştiren Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç “Büyük Önder Atatürk diyor ki ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’. Bizler de bu sözünü kılavuz edinip her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk. Sanat aydınlanma demektir. Sanatçı aydınlatan kişidir. Necati Cumalı 20. yüzyıl Türk Edebiyatı’nın çok güzide şahsiyetlerinden birisi olup özellikle Urlalı hemşehrimiz olması sebebiyle bizim için çok ayrı bir öneme sahip. Eserlerine bu toprakların bu yöre insanının yaşanmışlıklarını en güzel şekilde yansıtmıştır. Urla Belediyesi şuana kadar Necati Cumalı’ya sahip çıkmıştır, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Sanatçı halkın duygularını, hissiyatlarını, fikirlerini geniş kitlelere anlatan, yansıtandır. Urlamızın mayasında sanat var. İlçemiz birçok değerli sanatçıya, edebiyatçıya, düşünüre ilham kaynağı olmuş. Necati Cumalı’da bu kıymetli yazarlarımızdan biridir. Çocukluk ile gençlik yıllarını burada geçiren Cumalı çok sevdiği memleketi Urla’dan ilham almış, eserlerinde Urla’yı ve Urlalıları yansıtmıştır. Eserleri pek çok dile çevrilerek başka memleketlerde, farklı kültürlerde de nefes almaya devam eden yazarımızın şiirleri, romanları, öyküleri, oyunları halen yeni nesle ışık tutmaktadır.” ifadelerini kullandı.Dayanç; “Kültür merkezimiz yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetinde olacak”
İnşası sona ermek olan ARYOM Kültür Merkezi’nin yakında hizmete açılacağını belirten Dayanç konuşmasını “Belediyemizin şuanda dokuz ayrı yerde semt merkezi var. Buralarda öncelikli olarak kadınlara ve çocuklara yönelik birçok sanat kursu veriliyor. Ayrıca Urla Belediyesi ARYOM Kültür Merkezi tamamlandı. Çok kısa süre içerisinde inşallah halkımızın hizmetine açacağız. Kültür Merkezimizde vatandaşımızla sanatı buluşturacağız” ifadeleriyle sonlandırdı.
Program, müzik dinletisi eşliğinde Urla Bilgi Sanat Derneği üyelerinin şiir okumasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster