Ana Sayfa Gündem 29 Aralık 2021

Urla açıklarında mülteci faciası!

İçinde 28 mültecinin bulunduğu lastik bot battı, 2 kişi öldü 26 kişi sağ olarak kurtarıldı...

Bahri Karataş (KHA)

İzmir’in Urla İlçesinde, yasadışı yollarla Yunanistan’a kaçmak isteyen 28 mültecinin bulunduğu lastik bot battı, 2 kişi öldü 26 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Olay 27 Aralık 2021’i 28 Aralık’a bağlayan gece meydana geldi. Demirciler ve Yağcılar Mahallesi açıklarından içinde 28 mülteci lastik bot ile kaçmak istedi. Bot, aşırı yük nedeniyle denizde alabora oldu.

İhbar üzerine Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri olay yerine gitti. Denizde bulunan 26 kişi ekipler tarafından kurtarıldı. Seferihisar Sığacık’ta karaya çıkartıldı.

Hava şartları nedeniyle gece aramalara ara verildi. Sabah aramalar için bölgeye giden jandarma ekipleri, Yağcılar sahilinde 2 mülteci kadının cansız bedenini buldu. Cenazeleri Urla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster