Ana Sayfa Gündem, Yerel Yönetimler 30 Aralık 2022

Urla Belediyesi’nde Hedef 2023 yılında 20 Proje! Dayanç, Aday Adayı Olmayacağım…

Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, düzenlediği basın toplantısında belediyenin 2023 Yılı Bütçesinin 685 Milyon TL olduğunu ve hedeflerinin belirledikleri 20 Projeyi hayata geçirmek olduğunu açıkladı. Dayanç aynı zamanda, 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olmayacağını ve ilçenin Yağcılar Mahallesi’nde ihaleye çıkarılmasına karar verdikleri 4 parselin satışından vazgeçtiklerini belirtti.
28 Aralık 2022 Çarşamba günü Belediye Toplantı Salonu’nda yerel basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda Dayanç, 2023 Yılı içerisinde 20 projenin yapılacağını ve 685 Milyon TL olan bütçenin 329 Milyon 157 Bin TL’sinin fiziki yatırımlar için ayrıldığını belirtti.
Dayanç; “Vatandaşlarımızın istemediği bir çalışma yapmam”
Dayanç, geçtiğimiz günlerde basında yer alan ilçenin Yağcılar Köyü’nde bulunan 4 adet parselin ihaleye çıkacağı kararından vazgeçtiklerini belirterek “İlçemizde yaptığımız bütün çalışmaların temelinde vatandaşlarımız var.  Bu bahsi geçen 4 parselin 10 Ocak’ta ihaleye çıkacağını duyurmuştuk. Muhtarımız ve vatandaşlarla görüştük, bu satışın gerçekleşmesini istemediklerini beyan ettiler. Biz de aldığımız bu kararı geri çektik. Vatandaşlarımızın istemediği bir çalışma yapmam” dedi. Yapılan çalışmaların çarpıtılarak algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Dayanç açıklamalarının devamında “Sahil düzenleme çalışmalarında kıyı kenar çizgisini aşan bir otelin yıkım işleminde palmiye ağaçlarının sökülerek yerini değiştirdik. Urla Belediyesi çevre katliamı yapıyor dediler. 2022 yılı içerisinde ilçemizin farklı noktalarında 254 bin adet ağaç ve çiçek gruplarının dikimi gerçekleşti. Nasıl çevre katliamı yapıyoruz anlamış değilim. Bahsi geçen parsellerin ihaleye çıkarılması konusunda da kanun dışı bir şey yapmadık. Her belediye gibi bir karar aldık ve gelecek kazançla da cari ödemeleri karşılayacaktık. Ama görüyoruz ki haber yapılıyor ‘Kayyım Belediye’nin Yerlerini Satıyor.’ Bu yaklaşım doğru değil” ifadelerine yer verdi.
“Aday olmak gibi bir düşüncem yok”
Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, basın mensuplarının 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olup olmayacağı sorusuna ise “Zaman zaman böyle sorular oluyor. Ben de bu vesile kesinlikle aday olmak gibi bir düşüncemin olmadığını belirtmek isterim. Devletimin bana verdiği bir görev var. Ve ben de onu yapıyorum. 16 yıldır devletimize hizmet ediyorum ve şuanda bu ilçenin mülki amirim. Tabii kendi gelecek planlarım var. ”  ifadeleriyle yanıt verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir sorun yaşamadıklarını belirten Dayanç buna rağmen birçok kararın geri döndüğünü belirtti.
2022 yılında 50 proje hayata geçti
Urla Belediyesi’nin 2022 Yılında yaklaşık 50 projeyi hayata geçirdiği belirtilirken yılsonu bütçe bilgilendirmesi de yapıldı. 260 Milyon TL değerindeki 2022 yılı bütçesinde gider; 235.406.644,88 TL gelir ise 232.371.978,87 TL olarak açıklandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster