Ana Sayfa Gündem 11 Kasım 2022

Urla’da Üreticinin Artezyen Kâbusu! Üreticiler, Su Barışı Bekliyor…

İzmir’in Urla ilçesinde çiftçilik faaliyetinde bulunan vatandaşlar, son günlerde ruhsatsız artezyen sorunuyla karşı karşıya kaldı. İlçedeki bazı çiftçilere ruhsatsız artezyen kullanmaktan ceza yazılarak kuyuların kapatılması istendi. İlçe genelinde bulunan artezyenlerin yaklaşık %80’ninin ruhsatsız olması ilerleyen günlerde üretimin tamamen durma ihtimalini yükseltiyor…

Konu ile ilgili Urla Yakamoz Haber’e açıklamalarda bulunan Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, yaptığı açıklamada uygulamanın bu yönde devam etmesi halinde üretimin duracağını belirtirken ruhsat almak isteyen üreticilere ruhsat verilmediğini dile getirdi.

Uslucan açıklamasının tamamında “Geçtiğimiz yıllarda, özellikle pandemi döneminde tüm dünya tarımın ve üretimin ne kadar değerli olduğunu yaşayarak gördü. Son günlerde Devlet Su İşleri’nde görevli memurlar denetimler gerçekleştirdi. Bazı üreticilerimize ruhsatsız artezyen kullanmaktan ceza yazıldı ve kuyuların kapatılması istendi. Gelen memurlarımız tabii ki görevini yapıyor. Fakat üreticilerimiz de ruhsat almak istediğinde ruhsat alamıyor. Bir çıkmaza girmiş bulunmaktayız. Üretimin devam etmesi, çiftçinin ayakta kalabilmesi adına hızlı bir şekilde ‘Su Barışı’ yasasının görüşülmesini ve uygulamaya geçirilmesini bekliyoruz. Bir kereye mahsus olmak üzere bugüne kadar yapılan artezyenlere ruhsat verilerek çiftçinin mağduriyeti giderilmelidir. Bu sorun sadece Urla’nın değil, Küçük Menderes Havzası’nın bir sorunu. Bütün bu gerçekler göz önüne alınarak üreticilerimizin korunması, ekonomimizin daha güçlü olması adına yetkililerden gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster