Ana Sayfa Gündem, Siyaset 12 Kasım 2022

AK Parti’den Sert Çıkış! “Urla’da Ranta İzin Vermeyiz”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon yayınında yaptığı 'Urla’da rant açıklaması', İzmir ve Urla’da derin yankı uyandırdı. AK Parti Urla İlçe Başkanı Murat Nart ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, konuyla ilgili Urla Yakamoz Haber’e açıklamalarda bulundu.

‘Buca cezaevi bahane, Urla’da Rant şahane’ açıklaması ile dikkatleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla üzerine çeken Kaya’nın ardından AK Parti Urla İlçe Başkanı Murat Nart’ta konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nart, yaptığı açıklamada bahse konu tarla vasfındaki taşınmaza imar uygulaması yapılarak 1 Milyar TL’lik rant yaratıldığını belirtirken Urlalılara ve Sivil Toplum Kuruluşlarına seslendi.
AK Parti Urla İlçe Başkanı Murat Nart yaptığı açıklamada “İlçemizde yıllardır kazısı yapılan, Klazomenai antik kentinin hemen sınırında yer alan ve 3. Derece Sit Bölgesi ilan edilmiş sınırlar içerisindeki kişiye özel, tarla vasfındaki bir taşınmaza İzmir Büyükşehir Belediyesi, meclis kararı alarak imar uygulaması yapıyor.  Kıymetli Urlalı hemşehrilerim, bir Urlalı olarak sizleri uyarmak zorundayım. Bahse konu tarla vasfındaki taşınmaza imar uygulaması yapılarak 1 Milyar TL’lik rant yaratılmıştır. Kayyum tarafından 3 yıldır yönetilen Urla Belediyesi’nin onlarca önergesi, revizyon planları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilmiştir. Urla’da hizmetin önünü kesen Büyükşehir Belediyesi, kişiye özel tarlaya imar uygulaması yaparak milyarlık bir rant oluşturmaktadır. Kazı Başkanı ‘lütfen bu alanı imar açmayın’ diye ricalarda bulunmaktadır. Gerçek çevreciler, doğaseverler ve tarihçilerin bu alanların imara açılmaması yönünde çok ciddi talepleri var. Kişiye özel yapılan bu çalışma, 1 yıl önce meclise gelip reddedildi. Bu kararı Buca Cezaevi gündemdeyken apar topar geçirdiler. Burada kişiye özel yapılan bu imar çalışmasının ekonomik bedeli 1 milyar.
“Bir Milyarlık rant söz konusu”
“1 milyarlık bir rant söz konusu. Milletvekillerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz bu uygulamanın yanlış olduğunu defalarca çeşitli platformlarda dile getirdi. Fakat her konuda çevre aktivisti kimliğine bürünenler maalesef söz konusu Urla olduğunda hiçbir tepki göstermediler. Başta İzmir Barosu, İzmir Şehir Plancıları ve İzmir Mimarlar Odası bu konuda tek bir açıklama yapmadılar. Söz konusu uygulamayı CHP’li Büyükşehir Belediyesi yapınca kendileri çevreci kimliklerini çıkardılar mı? Burası SİT Bölgesi ve hiç birinin sesi çıkmıyor. Yaptıkları değişiklik ile 100 tane villa yapımına müsaade ediyorlar. Bu kararı Urla’ya hançer gibi sapladılar. Nerede bu odalar? Görüyoruz ki burada rant ortaklığı var. Buradan Urla’daki sivil toplum kuruluşları ve odalar başta olmak üzere kentteki bütün STK’lara sesleniyorum. Bu ranta karşı tavrınızı sergileyin. Ayrıca edindiğimiz bilgiye göre Urla Kent Konseyi konunun araştırılmasını gündeme alacak. Urla Kent Konseyine şimdiden çok teşekkür ederim. Herkesten bu özveriyi bekliyoruz ”
ifadelerine yer verdi.
Mahmut Atilla Kaya; “Buca Bahane, Urla’da Rant Şahane”
Urla Yakamoz Haber olarak telefon bağlantısı ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Günlerdir Buca Cezaevi konuşuluyor. Gündem Buca ile meşgulken Urla ilgili geçirilen karar ortada. Biz 1 lira kamulaştırma bedeli olmaksızın o alanı Bucalılara kazandırdık fakat onlar, aynı gün Urla’daki sit alanını imara açtı. Ve bu karar büyük bir rant. Bunların derdi yeşil alan değil. Büyükşehir Belediyesi, Buca’daki bir alanı yeşil alandan çıkartıyor. 3.5 yıldır Buca’ya 1 metrekarelik bir yeşil alan yapmamışsın. Bu vesile ile bir kez daha söylüyorum; Buca bahane, Urla’daki rant şahane. Bunu neden kimse konuşmuyor. Odalar, CHP İl Başkanı ve CHP’li Milletvekilleri neden konuşmuyor? 1 yıl önce meclise gelen bu konuyu ne olduysa ne değiştiyse, Buca Cezaevinin konuşulduğu gün imara açtılar” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster