Ana Sayfa Gündem, Siyaset 31 Mart 2023

CHP Urla’da ‘atama’ krizinin etkileri sürüyor! Ulçay’dan istifasını geri çekti iddialarına yanıt ve istifalar…

Deniz Yücel’in milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Şenol Aslanoğlu ve yönetiminin, seçimle göreve gelen Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve ilçe yönetim kurulu üyelerini görevden almasının yankıları sürüyor.
Yaklaşık bir yıl önce İlçe Gençlik Kolu Başkanlığı görevine atanan Pelin Karasakal’ın ilçe başkanlığı görevine atanmasının ardından Urla İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Deniz Ulçay, kadın kolları başkanlığı görevinden istifa etti. Ulçay’ın yanı sıra İlçe Kadın Kolları Sekreteri Esma Çalık, Eğitim Sekreteri Meral Konuk, Sayman Gülten Adıgüzel ve Şeniz Kara görevlerinden istifa etti.
İlçe gündeminde Ulçay’ın istifasını geri çektiği söylentilerinin ardından Urla Yakamoz Haber İmtiyaz Sahibi Hasan Raşit İnan kendisi ile görüştü. İnan’a açıklamalarda bulunan Ulçay, “Ortada yapılan büyük bir yanlış var. Her zaman, her koşulda liyakat vurgusu yapılırken ilçemizde yaşanan talihsiz olaya tanık olduk. Kadın kolları olarak sahada emeğimizin olduğunu ama sözümüzün olmadığını yaşayarak gördük. Gerçekten çok üzgünüm. Atama ile gençlik kolu başkanlığına getirilmişti. Gençlik kollarının örgütlenemediğine şahit oldum. Ara sıra sahada çalıştılar o da çok az kişiyle. Atanan kişi ilçedeki parti içi seçimlerde bugüne kadar hiç oy bile kullanmadı. Bu atama etik değil, önceden planlanmış bir şey. Böylesine yanlış bir karar söz konusuyken istifamı geri çekmem mümkün değil” ifadelerine yer verdi.
Ayrıca edindiğimiz bilgiye göre dün sabah saatlerinden itibaren ilçede birçok okulda görev alacak olan bilişim sorumlularının, CHP İzmir İl Başkanlığını arayarak seçime kısa bir süre kala gerçekleşen görevden alma ve yapılan atamanın parti içi demokrasi anlayışına aykırı olduğu gerekçesiyle görevlerinden feragat etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster