Ana Sayfa Gündem, Siyaset 24 Aralık 2022

CHP’li Yücel ve Kılıç, Urla’da ev kadınlarıyla bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanlığı tarafından 24 Aralık 2022 Cumartesi günü ev kadınlarının katılımıyla kahvaltı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç katıldı.Yeni üyelere rozetlerinin takıldığı ve katılımcılara Aile Destekleri Sigortası’nın anlatıldığı program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un konuşmasıyla devam etti. Hayatın her alanında cinsiyet eşitliğine dayalı toplumsal bir anlayış hâkim kılınmasının önemine vurgu yapan Özbadur konuşmasının tamamında, “Ülkemizde sosyo-ekonomik ve siyasi alanda kadının gücüne ve ferasetine ihtiyaç olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu gerçekten birlikte yaşamın her alanında cinsiyet eşitliğine dayalı toplumsal bir anlayış hâkim kılınmalı. Bu anlayış ile birlikte toplumsal yaşamın her bir noktasında kadına değer verilmeli ve ayrıştırılmamalı. Hayatımızın her alanında ve her zaman olduğu gibi kadınlarımıza manevi olarak ihtiyacımız olacaktır. Toplumumuzda statü farkı gözetmeksizin tüm kadınlarımız için eşitliği sağlayan iklimi oluşturmalıyız. Biz siyasetçiler olarak, başta ülke yönetimi olmak üzere toplumsal hayatın her alanında kadın-erkek eşitliğini her daim ön planda tutarak adım atmaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın” ifadelerine yer verdi.
Yücel; “CHP iktidarında fırsat eşitliği sağlanacak”
Özbadur’un ardından konuşmasını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadın ve erkeğin hayatın her alanında eşit olacağına vurgu yaptı. Ocak ayından bugüne 300 kadının katledildiğini belirten yücel konuşmasının tamamında; “Bizi dünyaya getiren, bizi hayata hazırlayan kadınlar, hayat arkadaşlarımız eşlerimiz yine kadınlar ama katledilen, şiddete uğrayan, ötekileştirilen, belli kişiler tarafından ikinci sınıf insan gibi görülen yine kadınlar. Kadın olmak zor ama Türkiye’de kadın olmak daha da zor. 2022 yılında Ocak ayından bugüne kadar 300 kadın, erkek şiddetiyle katledildi. Tabii bunlar bizim bildiklerimiz. Bir de bilmediklerimiz var. Şiddete, tacize ve saldırıya uğrayan nice kadınlar var. 20 yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarında kadının sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta olmasını engelleyen bir takım adımlar atıldı. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti, kadını koruyan İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan devletlerden biri. İstanbul Sözleşmesi hayata geçti fakat bir gece ansızın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldı. Şimdi kadına şiddeti, tacizi ve kadın cinayetlerini önlemeye yönelik uluslararası bir sözleşmeden acaba neden rahatsız oldular? Geçmişte örneği yoktur bir siyasi parti tek başına 20 sene iktidar olsun. İstediği yasayı çıkarsın, istemediği yasayı çıkarmasın. Anayasayı değiştirsin, istedikleri kişileri istedikleri konuma getirsinler. Her türlü yetkileri var ama yaşadığımız sorunlar ve sıkıntılar ortada. Hayat pahalılığını en çok sizler yaşıyorsunuz en çok sizler hissediyorsunuz. Neticede ailenin sürdürülmesi için bir tencere yemek kaynaması lazım. Ama bir sene önce aldığımız temel gıda maddeleri şuanda en az dört beş misli daha pahalı. Malum bir laf var, kadına hak ettiği değeri vereceğiz diye. Bu çok üstten bir ibare. Kadının birileri tarafından değer verilmesine ihtiyacı yok. Kadın zaten değerli. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadın ve erkek hayatın her alanında her anlamda eşit olacak, fırsat eşitliği sağlanacak. Aile destekleri sigortasıyla eğer bir haneye bir aileye asgari ücret seviyesinde bir gelir girmiyorsa herhangi bir geliri yoksa en az asgari ücret seviyesinde destek sağlanacak. Bu para, kadına verilecek” dedi.
Yücel’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Aile Destekleri Sigortası’nı anlatarak verilen mücadelenin kadın mücadelesinden öte kadın-erkek eşitliği mücadelesi olduğunu belirtti. Kılıç konuşmasında “Bu durum kadın mücadelesinden öte kadın-erkek eşitliği. Bu yüzden sadece kadınların dayanışmasıyla sadece kadınların bir araya gelmesiyle çözebileceği bir sorun değil. Bu eşitlik mücadelesinde bizimle ilçe başkanımız ve il başkanımız başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. İnşallah 2023 yılı hepimize hak ettiğinmiş bir ülkede, hepimizin özgür olduğu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir yıl olur. Ama yılın son günlerinde çok acı şeyler konuşuyoruz. Düşünün 6 yaşında bir kızın evlendirilip yıllarca maalesef tecavüze uğruyor. Tecavüz diyoruz buna, çünkü o yaşta evliliği kabul etmiyoruz” dedi.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster