Ana Sayfa Eğitim, Gündem 21 Aralık 2022

İYTE Rektörlüğüne İkinci Kez Atanan Prof. Dr. Yusuf Baran, Mazbatasını Aldı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörlüğüne ikinci kez atanan Prof. Dr. Yusuf Baran, Yükseköğretim Kurulu  (YÖK) Başkanlığı’nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’a rektörlük mazbatasını takdim ederek yeni döneminde başarılar diledi. Rektörlük mazbatası, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından takdim edilen Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, “İYTE Rektörlüğü görevini şahsıma yeniden tevdi eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, her daim destekleri için YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve tüm devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
İlk atandığı günkü kadar heyecanlı ve çalışma aşkıyla dolu olduğunu ifade eden Rektör Baran sözlerini söyle sürdürdü: “Geçen dört yıllık rektörlük görevim süresince, tüm birim ve bölümlerimizle birlikte Enstitümüzün var olan problemlerine çözüm getirmek ve İYTE’mizi gerek ulusal gerekse uluslararası arenada daha iyi noktalara taşımak adına var gücümüzle çalıştık. Bu süreçte birçok başarılı projeye imza attık ve bölgemizin ve ülkemizin sosyoekonomik kalkınmasına azami katkıda bulunduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü kuruluş yıl dönümüne yaklaşırken, ülkemizin uluslararası arenada daha güçlü bir ülke olması için çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dört yıllık dönemde de el birliğiyle ve ortak akılla yapacağımız çalışmalarla Enstitümüzü eğitim, araştırma ve topluma katkı noktalarında daha iyi yerlere taşımaya devam edeceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, dört yıl süresince bana destek veren İYTE’lilere ve İYTE dostlarımıza yürekten teşekkür ediyor; atama kararının Enstitümüz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını
temenni ediyorum”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster