Ana Sayfa Gündem 13 Mart 2023

Emine-İsmail Mümin Camii, Vali Köşger’in katılımıyla açıldı

Hayırsever Emine-İsmail Mümin çiftinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Emine-İsmail Mümin Camii, 10 Mart 2023 Cuma günü İzmir’in Urla ilçesinde açıldı.

Açılışa, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Urla İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, ilçe protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileriyle vatandaşlar katılım gösterdi.
Açılış programında konuşan Hayırsever İsmail Mümin “Biraz sonra ilk Cuma namazında kullanıma başlayacağımız Emine-İsmail Mümin Camimizin, güzel Urla’mız, ülkemiz ve İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Camimizin yapımında maddi ve manevi katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere İslam’da camiinin işlevi oldukça fazladır. Camii bir ibadethanedir. Cami bir eğitim, bilgi, hikmet, ilim ve ahlak merkezidir. Camii, birlik ve beraberlik mekânıdır. Bu bilinçle külliye şeklinde tasarlanan mimarisiyle camimizin, İslam öğretisinin gelecek kuşaklara aktarılacak olmasına bir vesile olacak kültür merkezi olması en büyük temennimizdir” dedi.
Programda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger “Güzel İzmir’imizin güzel ilçesi Urla’da adeta bir mücevher mahiyetinde bu toprakları süsleyecek, yüzyıllar geçse de bu toprakların bizim olduğunu bir tapu senedi gibi belgeleyecek bir eserin açılışı için bir aradayız. Öncelikle bu esere emeğini, maddi ve manevi hiçbir katkısını esirgemeyen, bu işin içine gönlünü katan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu güzel yapıtı yapanlardan, emeği geçenlerden, ustasından, mimarından Allah Razı Olsun, Allah hayırlarını kabul etsin. Allah, camimizin içini müminlerle, müminlerin kalbini de imanla doldursun. Ülkemizin morale ihtiyacının olduğu bir güne açılışın da tesadüf etmesi ayrıca güzel bir hadise. Son bir aydır memleketimiz çok büyük bir hüzünde. Çok ciddi kayıplarımız var. Allah deprem felaketinde hayatını kaybedenlere, bu topraklar için hayatını kaybeden şehitlerimize ve gazilerimize rahmet etsin, mekânlarını cennet eylesin”  ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve ilk Cuma namazı kılındı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster