Ana Sayfa Gündem 13 Mart 2023

Urla’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni düzenlendi

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni, 13 Mart 2023 Pazartesi günü Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Programa, Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Urla Garnizon Komutanı Deniz Albay Hüseyin Çoban, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, birim amirleri, Gaziler, şehit yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Tarih Öğretmeni Onur Vere, günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından İstiklal Marşı’nın yazılış öyküsünü anlatan belgesel gösterimi yapıldı.
İlçe genelinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri kapsamında “Akif’in Sözü, Cumhuriyet’in Yüzü” temasıyla okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.
Program öğrencilerin Oratoryo gösterisi ile sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster