Ana Sayfa Eğitim, Gündem 8 Kasım 2022

İYTE Çocuk Üniversitesi Kampüsü Açıldı

İzmir’in Urla İlçesi sınırları içerisinde yer alan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde inşaatı tamamlanan, dünyada ilk ve tek olma özelliği taşıyan İYTE Çocuk Üniversitesi Kampüsü 8 Kasım 2022 Salı günü açıldı.Açılışa, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç, İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, rektör yardımcıları ve danışmanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler ile Çocuk Üniversitesi Kampüsü inşasına destekleriyle katkıda bulunan hayırsever iş insanı Akif Eski adına Mimar Dicle Ekmekçi katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Programın devamında robotik kodlama ve slime deneyi ile Çocuk Üniversitesi ilk dersini işledi. Katılımcılar, kampüsü dolaştı.
Dünyada ilk ve tek olma özelliği taşıyan İYTE Çocuk Üniversitesi kampüsünde 7-14 yaş aralındaki çocukların temel bilimlere olan ilgi ve yeteneklerinin artırılması amaçlanıyor.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster