Ana Sayfa Gündem, Yerel Yönetimler 31 Ocak 2023

İzmir’de metro tartışması! Soyer ve Kaya karşı karşıya!

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayın programında merkezi hükümetin İzmir’de metro çalışmalarına sadece 3 bin TL ayırdığını belirterek tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Ocak 2023 Salı günü gerçekleşen Karabağlar-Gaziemir Metro Hattı Projesi’nin tanıtım etkinliğinde yaptığı açıklamada da sert tepki gösterdi. Soyer’in ‘Oyuncak tren bile alamıyorsunuz’ çıkışına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ‘Lafla peynir vagonu yürümez’ ifadeleriyle yanıt verdi.
“Oyuncak tren bile alamıyorsunuz”
Karabağlar-Gaziemir Metro Hattı’nda Konak bağlantısının da General Asım Gündüz durağı ile kılçık hattı denen bir sistemle bağlanacağını ifade eden Başkan Soyer, birçok hattın birbirine bağlanacağını söyledi. Başkan Soyer, “Tüm bu ekonomik koşullar altında, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, darboğazda, dolar ve euro başını alıp gitmişken biz çalışmaya devam ediyoruz; devam edeceğiz. Ne yazık ki 2023 yılı yatırım programında Otogar-Halkapınar Metrosu için dokuzuncu kez 2014’ten bu yana 3 bin liralık bütçe koymaya devam ediyorlar. Sadece bu hatta değil Selçuk Ortaklar, Ödemiş Kiraz demiryolu projelerine de ayrılan bütçe biner lira. Oyuncak tren bile alamıyorsunuz” dedi.
“1 tane U harfi yok”
Merkezi hükümeti yatırımlar üzerinden eleştiren Başkan Soyer, “İzmir merkezi bütçeye 40 koyup 1 almaya devam ediyor. İzmir’in hak ettiği kent yaşamını kurmak için, kaynağı nerede olursa olsun bulup İzmirlilere getirmeye, onların hizmetine sunmaya devam edeceğiz. İzmir’in kent içi ulaşımında bir dünya kenti olması için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kaybedilen yılları telafi etmek için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Gururla söylemek istiyorum, İstanbul’da birçok metro girişinde U harfi vardır. Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı metrolar. İzmir’de hükümetin 1 tane U tabelası yoktur. Çıktığımız bu yolda, geri dönüş yok. Ok yaydan çıktı. Tüm zorluklara karşı İzmir’e hizmet getirmeye devam edeceğiz. Kararlıyız, İzmir’i demir ağlarla öreceğiz demiştik. Örmeye devam edeceğiz. Biliyorum çok az kaldı bir şey değişecek her şey değişecek” dedi.
“Lafla peynir vagonu yürümez”
Soyer’in açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sert ifadelerle yanıt verdi. Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “4 yıldır İzmir’i yönetiyorsun. Bırak 1 metre metro, başlayıp da bitirdiğin bir eserin yok. Biz şehir içinde 136 km raylı sistem yaptık. Şimdi de ayrılan 13 milyar ödenekle İzmir-Ankara hızlı trenini bitiriyoruz. Sen hayal satmaya devam ediyorsun! Lafla peynir VAGONU yürümez!” ifadelerine yer  verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Özbek tarihi dokusuna kavuştu!

Özbek tarihi dokusuna kavuştu!

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster