Ana Sayfa Gündem 4 Ağustos 2022

Jandarmadan haftalık göç raporu; 855 düzensiz göçmen yakalandı!

Bir haftada 16 olayda, 855 düzensiz göçmen ile 8 organizatör yakalandı. Adliyeye sevk edilen organizatörlerden 2’si tutuklandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Bahri Karataş (KHA)

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir haftada 10 ilçede düzenlediği operasyonlarda 855 düzensiz göçmen ile 8 organizatörü yakaladı. Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı, diğerlerinin işlemleri devam etmekte. Göçmenler ise sınırdışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

İzmir İI Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 25 Temmuz — 02 Agustos 2022 tarihleri içerisinde yapılan operasyonlar da; Çeşme, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Güzelbahçe 1, Foça , Bergama, Dikili, Urla ve Karaburun’da toplam 16 Göçmen Kaçakcılığı olayında, 855 düzensiz Göçmen yakalandı. Meydana gelen olaylarda organizator oldugu tespit edilen 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Olaylarda kullanılan 1 Kamyonet ile 1 Şişme Bota el konuldu. Gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklanarak Ceza infaz Kurumuna teslim edildi. 6 şüpheli hakkında adli işlemler devam ediyor. Yakalanan 855 düzensiz göçmen adli ve idari işlemlerin ardından Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster