Ana Sayfa Gündem 16 Şubat 2023

Urla’da üretici kadınlardan deprem bölgesine sıcak yardım eli

İzmir’in Urla ilçesinde faaliyet gösteren S.S. Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortakları, Kahramanmaraş depreminden etkilenen vatandaşlara destek olmak adına bağışçıların temin edilen kumaşlardan kışlık ürünler dikiyor.6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili derinden sarsan deprem felaketinin ardından bölgeye destekler devam ediyor. S.S. Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, deprem felaketiyle birlikte olumsuz hava şartlarında vatandaşların temel ihtiyaçları arasında yer alan kışlık ürünler üretmeye başladı. Kooperatif ortağı onlarca üreten kadın, bağışçılardan gelen kumaş desteğiyle günlerdir dikim işlemi gerçekleştiriyor.
Yapılan çalışmayı anlatan Urla’nın ilk kadın Belediye Başkanı ve kooperatifin yönetim kurulu başkanı Sibel Uyar yardım kampanyasındaki ürünlerin doğrudan bölgedeki kadın kooperatiflerine iletildiğini belirtti.
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve SİMURG Kadın Kooperatifleri Birliği olarak deprem bölgesine ilk aracı gönderdiklerini belirten Uyar, “Yaklaşık 3-4 gündür bağışçılarımızdan gelen kumaşlarla bere, pijama, polar ceket, alt-üst takımlar yapıyoruz, battaniye dikiyoruz. Bizim adımız üreticiyse eğer, biz Kadın Üretici Kooperatifi olarak yoktan var edip bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Burada herkes gönüllü çalışıyor. Hiç kimsenin hiçbir beklentisi yok. Sadece oradaki canlara can olmaya çalışıyoruz. Sıcak tutması adına bir şey göndermeye çalışıyoruz. Yapabildiğimiz şey bu. Bunu da birebir gönderiyoruz. Şöyle ki bizler, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve SİMURG Kadın Kooperatifleri Birliği ile beraber çalışıyoruz. Bölgede tam 77 tane kadın kooperatifi var. Vakıftaki arkadaşlarımız alandalar. Biz bugün bir otobüs tuttuk. Urla Kadın Kooperatifi de dâhil olmak İzmir kadın kooperatiflerinden toplanan tüm ürünler, oradaki alandaki arkadaşlarımızın eline, bölgedeki kadın kooperatiflerine teslim edilecek. Bu yüzden bizim için çok kıymetli ve değerli. Biz bütün ortaklarımız, Mordoğan Kooperatifi de dahil olmak üzere hijyen seti hazırladık. Kıyafetler, montlar gönderdik. Urla Kadın Üretici Kooperatifi’nin tüm üreten kadın ortaklarıyla beraber tamamen gönüllülük esasıyla bu işi yapıyoruz. Ben tüm kooperatif arkadaşlarımın adına oradaki bütün canların acılarını yürekten paylaşıyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster