Ana Sayfa Eğitim, Genel, Uncategorized, Yaşam 17 Ağustos 2021

Geleceğin bilimcileri… Çocuk Üniversitesi dönem açılışı yapıldı

İYTE iki hafta boyunca küçük üniversitelileri ağırlayacak…
Urla’ da Yerleşkesi bulunan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ( İYTE) Çocuk Üniversitesi dönem açılışı yapıldı.
İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Avrupa Çocuk Üniversiteleri Ağı’nın etkin bir üyesi olan enstitütülerine bağlı hizmet veren Çocuk Uygulama ve Araştırma Merkezi (İYTE Çocuk Üniversitesi) dönem açılışını Gösteri Merkezinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, “Çocukların potansiyellerini fark etmelerini sağlamayı hedefleyen İYTE Çocuk Üniversitesinde onlara temel bilimlere girişin yanı sıra atölye çalışmalarıyla iki hafta süresince kodlama, robotik, oyun tasarımı, gastronomi, yabancı diller, dijital tarım, veri bilimi, uzay bilimleri, arkeoloji, salon sporları, resim, müzik gibi modern yüzyıla uygun bilgi ve becerileri kazandırabilecek multidisipliner eğitimler verilecek. Çocuklarımıza verimli ve eğlenceli bir dönem dilerim” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster