Ana Sayfa Genel, Yerel Yönetimler 27 Ağustos 2021

Urla Hizmet Bekliyor, Kelle Avcılığı Değil

Urla, siyasi olarak her ne kadar sakin bir dönemden geçiyor gibi gözükse de aslında büyük bir siyasi fırtınanın içinde olduğumuz herkesin malumu…
Böyle dönemlerde çeşitli gruplar çıkar ortaya. Kimi zaman siyaset yaparlar kimi zaman da adamcılık oynarlar…
Bu günlerde de bu grup Urla Belediyesi’nde ortaya çıktı…

Kelle avcıları ismini verdiğim bu grup, geçmişe dönük haberlerimden yola çıkarak bunu kim söylemiştir, bu bilgiyi nasıl öğrenmiştir diyerek belediye içerisinde dolaşıyorlar…
Aynı kişiler, 2020 sonlarında yazdığımız ‘Urla Belediyesi’nde hediye çeki skandalı” ve 2021 başlarında yazdığımız “Kaçak İskele Manzarası” haberinden sonra da benzer şeyleri yapmıştı.

Personele bu gibi söylemlerle aba altından sopa gösterilirken, belediye içerisinde yapılan yer değişiklikleri işin şaşırtıcı tarafı…
Belediye içerisinde dillenen ‘ekipler dağıtılıyor’ söylemleri hiç hoş değil.
Yıllardır belediyede çalışan emekçi insanları, dışarıya bilgi taşıyor gibi komik bahanelerle zora sokmayın…
Bir kaç kişinin egosunu tatmin etmesi için emekçilere baskı kurmasına izin vermeyin… Urla Belediyesi’nde dışarıya laf taşıyan da, dedikodu üreten de çalışmak isteyen de çok net belli.
Ekip arıyorsanız belediyenin içinde ekipten bol bir şey yok. Onlarla ilgilenin…


Benim naçizane tavsiyem ise belediye içerisinde kelle avcılığı yapmak yerine asıl görevlerin yapılmasıdır. Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ndeki personellerin özverili çalışmasını görüyoruz ve teşekkür ediyoruz.
Fakat Urla halkının proje bazında merak ettiği bir çok konu var…

Meydan projesi ne zaman ihaleye açılacak? Bütçe hazır mı? Büyükşehir imar değişikliğine onay verdi mi? Videolar ile tanıtımı yapılan İçmeler Sahil Projesi ihale aşamasına geldi mi ? Ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?

Konu hakkında danıştığımız uzmanlardan edindiğimiz bilgiye göre meydan projesinin ihale süreci en az 4 ay sürecek.

Böyle bir projenin inşaat mantığında bitim süresi ise ortalama 2 yıl sürüyor.Ekonomik durumu bozuk bir firma ihaleyi alırsa bu süre 3 yıla kadar da uzayabilir. Bu durumda meydan projesinin 2024 yerel seçimlerine yetişmesi bir hayaldan öte olamaz…

Urla Belediyesi’nin tek Başkan Yardımcısı konumunda olan Yücel Işık, eski Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın rafa kaldırdığı projeleri, mevcut başkan vekili Murtaza Dayanç’ın önüne koyup halk ile paylaşmasını sağlıyor.

Vatandaş ise artık inancı kalmamış bir şekilde bu projelere bakıp, ne zaman başlayacaklar diye sorular soruyor. Yaklaşık 2 yıldır devam eden kayyum sürecinde, merkezi yönetimin de desteğini alacağına inanan Urla halkı yapılan işler karşısında hayal kırıklığı yaşamaktadır.

Edindiğimiz bilgilere göre belediyenin 130 Milyon TL civarında borcu bulunmaktadır. Bahse konu projeler için finansal sıkıntı yaşanacağı ise çok net belli. Yazımın başlığında da belirttiğim gibi Urla hizmet bekliyor, kelle avcılığı değil.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster