Ana Sayfa Eğitim 3 Aralık 2021

İYTE ile TAGEM Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile Tarım ve Orman Bakanlığı adına Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye tarım sektörünün gelişimi ve tarımsal kalkınmaya destek ile ülke ekonomisine katkıda bulunulması temelinde; AR-GE iş birliğini geliştirmek konusunda iki kurumun her alanda iş birliğini geliştirmek üzere protokolü İYTE adına Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, TAGEM adına ise TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik imzaladı.

Endüstri 4.0 çerçevesinde bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirerek çağa ayak uydurmanın ilke edinildiği anlaşma kapsamında gerçekleştirilecek ortak bilimsel araştırmalar ile tarımda verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması hedefleniyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster