Ana Sayfa Genel, Uncategorized 30 Ekim 2021

Cumhuriyet Balosu, 98. yıl kutlamalarına renk kattı

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası bünyesinde kurulan Kadın Esnaf Komitesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Balosu büyük ilgi gördü.

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası bünyesinde kurulan Kadın Esnaf Komitesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Balosu büyük ilgi gördü.

29 Ekim 2021 Cuma günü, Kaya ailesi bünyesindeki Bahane Restoran’da düzenlenen baloya önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Önceki dönem Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, esnaf ve sanatkârlar ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Urla Kadın Esnaf Komitesi adına Gülşah Bircan Akpınar’ın konuşmasıyla devam etti.

Akpınar konuşmasında, kadın komitesi olarak baloyu organize etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken konuşmasında “Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkmasıyla birlikte başlayan Kurtuluş Savaşı’nda Türk Milleti’nin bağımsızlık arzusu ve fedakarlıklarıyla, ülkemiz bağımsızlığına kavuşmuş, bu bağımsızlık mücadelesini de cumhuriyet ile taçlandırmıştır. 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet, atalarımızın Türk Milletine bıraktığı en büyük mirastır. Bu değer; Türk milletini onurlu ve özgür bir şekilde düşünebilen, eşit hakları olan fertler haline getirmiştir. Devleti yönetmeyi tek bir sınıfa veya zümreye bırakmayan cumhuriyet rejimi kurulduğu andan bu yana ülkemize büyük katkılar sağlamıştır. Türk Milletine düşen en büyük görev cumhuriyet ilkelerine bağlı kalmak onu sürekli koruyup yüceltmektir.
Biz Türk kadınları olarak Ulu önderimizin bizlere vermiş olduğu değer, haklar ve eşitlikler doğrultusunda cumhuriyetimizi ilelebet koruyacağız”
dedi.
Akpınar’ın konuşmasının ardından Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan ile kadın komitesi hatıra fotoğrafı çektirdi.
“Cumhuriyet Balosu kültürünü yaşatmak için bir aradayız”

Cumhuriyetin 98. yaşını kutlamak ve cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze kadar devam eden, Cumhuriyet Balosu kültürünü yaşatmak için bir arada olunduğunu dile getiren Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan konuşmasında “Türk Milletinin verdiği bağımsızlık mücadelesinin Cumhuriyet’le taçlandırılması bizlere ulusal egemenlik, yurttaşlık gibi bir çok önemli kazanımlar getirmiştir. Ve biz, bu değerlere çok şey borçluyuz… Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük güçlüklerle, fedakarlıklarla, vatanımızı emperyalist devletlerin işgalinden kurtarıp, kurduğumuz Cumhuriyeti’n de önemini yazarak, okuyarak, konuşarak anlatmak zordur! Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığımız bu gün; Mikrofonu alıp, renkli cümlelerle, bağıran bir ses tonuyla kahramanlık övgüleri yapmaya, şiirler okumaya gerek duymuyorum… Konuşulanların, anlatılanların bu salonda hoş bir seda olarak kalacağını biliyorum çünkü. Bazı gerçekler vardır, anlatılmaz, anlatılamaz… Veya anlatması oldukça zordur… Cumhuriyetin olmazsa olmazı demokrasinin, insan haklarının, adalet kavramının… Eşitliğin, öğrenmenin, öğretmenin, laikliğin, birliğin, beraberliğin önemini ne kadar konuşursanız, konuşun, ne kadar yazarsanız yazın, hakkıyla anlatamazsınız. Çağdaşlığın önemini hakkıyla anlatamazsınız … Aydınlığın neden gerekli olduğunu, yazarak çizerek konuşarak anlatamazsınız… Ama bir yolu var… Ülkemizin bulunduğu coğrafyaya bakın… O coğrafyada hiçbir zaman bir Mustafa Kemalleri olmamış ülkelerin haline bir bakın… Eğitimsiz, eşitsiz, adaletsiz, hukuksuz, ülkelerin haline bakın… Yobazlıktan, bağnazlıktan kendilerini kurtaramamış o ülkelerin halini görünce, Cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu kavrayabiliyoruz… Laikliğin ne kadar güzel, ne kadar eşitlik veren bir kavram olduğunu anlayabiliyoruz. Eğitimin ne kadar aydınlık saçtığını, bilimin ne kadar gerekli olduğunu, anlıyoruz… Bu gün eğlenmeliyiz… Coşkuyla Cumhuriyetin yıl dönümünü kutlamalıyız. Gece yastığa başımızı yastığa koyduğumuzda Yüce Allah’a bize Atatürk gibi bir dehayı verdiği için şükretmeliyiz… Ve, Cumhuriyetimize sahip çıkmanın gerçek bir vatanseverlik olduğunu asla unutmamalıyız… Değerli katılımcılar; aydın, çağdaş Cumhuriyet kadını esnaflarımız başta olmak üzere, bu akşamın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak; Cumhuriyet’in bizlere sağladığı kazanımları koruyarak, Atatürk ilke ve inkılapları ışığı doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz… Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum… Cumhuriyet Balomuza hoş geldiniz diyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Vals ve Zeybek gösterisi
Siyasi partilerin temsilcileri ve önceki dönem Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da günün anlam ve önemine dair kısa konuşmalar yaptı.
Konuşmaların ardından barkovizyon gösterisi yapıldı. Vals ve Zeybek gösterilerinin ardından katılımcılar, müzik dinletisiyle keyif dolu zaman geçirdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster