Ana Sayfa Yerel Yönetimler 30 Mayıs 2022

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sebze fidesi dağıtımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in dört temel ilke üzerinde yükselen “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda atalık ve yerel tohumları koruyor, saklıyor, üretiyor ve üreticiler ile paylaşıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 100 farklı atalık ve yerel tohumu korumak ve yaygınlaştırmak amaçlı üretime aldı. 600 bin fidenin ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile birlikte üreticilere dağıtımı gerçekleştirildi. Yapılan bu dağıtımlar hem üreticilere destek oluyor hem de unutulmaya yüz tutmuş atalık ve yerel tohumları gün yüzüne çıkararak yeniden üretime dahil edilmiş oluyor.
“Başka bir tarım mümkün” vizyonu çerçevesinde üreticiye desteğini kooperatifler aracılığıyla sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, gıda krizi endişelerinin arttığı günümüzde bireysel üreticileri de unutmadı. 100 farklı atalık ve yerel tohumu koruma altına alan ve yaygınlaştırma amacıyla ürettiği fideleri üreticilerin yanı sıra bahçesinde, hatta balkonunda bile olsa sebze yetiştirmek isteyen İzmirlilerle paylaşan Büyükşehir Belediyesi, 600 bin sebze fidesini muhtarlar aracılığıyla dağıtmaya başladı. Bu kapsamda üretilen 10 bin 500 adet domates, biber, patlıcan fidesi de Urla’da muhtarlıklar aracılığıyla dileyen vatandaşlara hediye edilecek. Fideler büyüyecek, atalık ve yerel tohumlar çoğaltılarak seneye çok daha fazla ürün alınabilecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster